Ste raje sami kot v družbi? Tu je 7 znakov, da ste samotar

Ste raje sami kot v družbi? Tu je 7 znakov, da ste samotar (foto: Profimedia) Profimedia
28. 10. 2021

Biti raje sam kot v družbi ni nujno slabo. Preverite, ali imate naslednje lastnosti ...

Cenite čas

Osebe, ki so rade same, zelo cenijo svoj čas. Zavedajo se, da je dober pripomoček za uspešno življenje. Zato naredijo vse, da nikoli ne zamudijo in ne tratijo časa drugih po nepotrebnem. Prav tako ne bodo dovolile, da kdo drug jemlje njihove dragocene trenutke. 

Izredna empatija

Samotarja boste prepoznali tudi po tem, da je zelo empatičen. Verjetno premore več empatije kot kdorkoli drug, ki ga poznate. Čuti bolečino drugih, prav tako kot veselje in radost - zdi se vam, da se najlažje poistoveti z vami. Razume vas na povsem drugi ravni kot ostali. 

Zavedate se svojih misli in čustev

Mnogi se odločijo ignorirati svoja čustva in se z njimi ukvarjajo šele, ko je vsega preveč. Vi pa ravno nasprotno sprejemate vsa svoja občutenja in se z njimi soočate. Veliko časa v samoti vam dopušča tudi, da uredite svoje misli. 

Zaradi tega sami sebe poznate bolje kot kdorkoli drug, in to ni povsem samoumevno. Hitro se namreč izgubimo v primerjanju z drugimi. 

Odprtih misli

Mislili bi, da je samotar ozkogleden in skeptičen do vseh idej, ki so drugačne od njegovega mišljenja. A velja ravno nasprotno: samotarji ne načrtujejo živeti med štirimi stenami, ampak želijo odkrivati, potovati in preizkušati nove stvari. Zato bodo pogosto kar sami predlagali kaj drugačnega in nikoli obsojali, če si boste kaj takšnega zaželeli vi. 

Ste zvesti

Ne hrepenite po družbi drugih, vendar to ne pomeni, da nimate prijateljev. Ko se povežete z določeno osebo in vam postane všeč, ste ji zvesti ne glede na vse. Pa naj bo to partner ali prijatelj. In to lastnost vaši bližnji zelo cenijo. Vedno jih opominjate, koliko vam pomenijo. 

Postavite jasne meje

Ker se dobro poznate, veste, katere vrednote so za vas pomembne, česa ne bi nikoli naredili in česa v odnosih ne boste tolerirali. Zato postavite zdrave meje in se jih tudi držite, ostalim pa ne dovolite, da jih prestopijo. S tem poskrbite, da ne zapostavljate vsega, kar imate radi in tudi v razmerju obdržite svoje hobije, druženja s prijatelji, navade ...

Odvisni ste samo od sebe

Nikoli v življenju se vam ne zdi primeren trenutek, da bi bili od nekoga odvisni. Glede financ, hobijev in vsega, kar imate radi, ne želite odločati na podlagi dejanj koga drugega, zato pogosto kaj počnete sami. S soodvisnostjo se soočate le v odnosih, a vedno ohranjate svojo osebnost in ne dovolite, da bi vas kdo spremenil.