Stvari, ki vas ne bi smele (več) spravljati v zadrego

Stvari, ki vas ne bi smele (več) spravljati v zadrego (foto: Profimedia) Profimedia
15. 3. 2023

Pogosto gre za stvari, ki so povsem naravne – a se najde veliko ljudi, ki jih vedno znova spravljajo v zadrego.

Potenje: potenje je naraven in nujno potreben proces, s katerim se uravnava temperatura telesa. Pa vendar je še vedno veliko ljudem nerodno. Jasno, skrb za osebno higieno je pomembna, a če se na vroč poletni dan malce prepotite … 

Testiranje: ste kdaj izpustili testiranje, ker niste želeli razlagati, zakaj ga opravljate? To, da vam je preveč nerodno, da bi opravili test, ni samo nevarno, ampak tudi povsem nepotrebno. Ste zrela odrasla oseba, ki resno jemlje svoje zdravje.

Če rečete 'ne': dovoljeno je reči 'ne', če gre za stvari, ki vam ne ustrezajo.

Ker ste pozabili ime: vsem se dogaja, včasih ime pozabimo sekundo po tem, ko se oseba predstavi. Preprosto vprašajte po imenu še enkrat.

Vetrovi pred partnerjem: če ne moreta sprejeti dejstva, da se bo to dogajalo, morda zveza ni tako globoka, kot si mislite.

PREVERITE: TO vam vetrovi sporočajo o vašem zdravju

Napake: nihče ni popoln, zakaj nam je potem tako nerodno, ko naredimo napako.

Ker ste počasnejši na blagajni: blagajničarka nadaljuje s skeniranjem izdelkov naslednje stranke in vaše stvari se nenadoma ne prilegajo v vrečko, kartico in račun še vedno držite v roki, ker ne najdete prostora v denarnici in vaša torbica se ne zapre … Zdi se vam, da bolj hitite, počasnejši ste. Ja, to je zadrega brez razloga.

Ker se odločite za cenejše: ni razloga za sram, če si nečesa ne morete privoščiti. In če se ob nekom počutite tako, to morda ni oseba, ki jo želite imeti ob sebi.

Izpovedovanje čustev: ker se bojimo zadrege zaradi zavrnitve, mnogi ljudje ne priznajo svojih čustev osebi, ki bi prav lahko bila ljubezen njihovega življenja!

Spolne izkušnje: morda čakate na pravega, morda se ne morete upreti skušnjavam … Ne glede na to, v katero skupino spadate, vam ne bi smelo biti nerodno. Starost, pri kateri so ljudje pripravljeni začeti, in pogostost sta edinstveni za vsakogar – in na obeh straneh bodo prednosti in slabosti.

PREVERITE TUDI: Kaj pomeni, če zaspite v manj kot 5 minutah po tem, ko ležete v posteljo? Strokovnjakinja pravi, da je to slab znak!

Ker še niste poročeni: če imate partnerja ali ne, družina in prijatelji radi pritiskajo – toda morda se ne želite poročiti in tudi to je povsem v redu. Prav tako ni starostne meje, ko bi se morali poročiti.

Če jokate v javnosti: ali na sploh – ker jokate. Človek lahko prenese le toliko. Ne skrbite, kaj si bodo drugi mislili, sprejmite svoja čustva. 

Ker niste ničesar kupili: iz nekega razloga veliko ljudi skrbi, da bodo pritegnili pozornost, če bodo trgovino zapustili praznih rok. Pa vendar je povsem normalno, da odidete, če ne najdete tistega, kar ste iskali. Prav tako je normalno, da vprašate za ceno ali pomerite oblačilo in ga še vedno ne kupite.

Ker imate menstruacijo: prav neverjetno je, da je menstruacija še vedno tako pogosto tabu.

Kruljenje v trebuhu: iz nekega razloga je še vedno veliko ljudem nerodno, ko jim zaropota v trebuhu. Pa naj bo to zato, ker so lačni ali ker je prebava na delu. Ne bi se smeli sramovati zvokov telesa.

Ker nosite toaletni papir: zakaj nas javno priznanje, da uporabljamo stranišče, spravlja v zadrego. Odkrito, veliko bolj neprijetno bi bilo, če ne uporabljate toaletnega papirja. 

Ker sledite svojim sanjam: morda niste zakorakali po tradicionalni poti, niste izbrali izobraževanja, ki so ga drugi pričakovali, nimate »resne« službe … Zaradi tega družinska srečanja postanejo nočna mora. Vendar morate dati prednost svoji viziji. Slediti svojim sanjam je navsezadnje privilegij. 

Ko vam zapojejo 'vse najboljše': razumljivo, nekaterim ljudem ni všeč vsa pozornost.

Vaše kulture in tradicije: ne glede na to, ali gre za vrsto hrane, oblačila, običaje ali praznike, ki jih praznuje vaša družina. Ni razloga za sram.