TAKO se boste še pred poletjem znebili glivic na nohtih!

TAKO se boste še pred poletjem znebili glivic na nohtih! (foto: Profimedia) Profimedia
25. 5. 2023

Glivice na nohtih sicer niso pretirano nevarne, so pa izjemno neprijetne - sploh takrat, ko je čas za poletno obutev. Predstavljamo vam nekaj trikov, s katerimi boste še pred poletjem glivicam pomahali v slovo.

Črni čaj

Glivice imajo rade vlažno okolje, črni čaj pa je tisti, ki naravno preprečuje zadrževanje vlage. Stopala zato redno namakajte v ohlajenem črnem čaju, kar bo omejilo rast glivic.

Česen

Že naše babice so pravile, da je česen naraven antibiotik. Učinkovit pa je tudi proti glivicam! Preprosto ga nasekljajte na tanke rezine in jih za 30 minut položite na prizadeto območje. To storite enkrat dnevno.

Nove nogavice in čevlji

Materiali, iz katerih so narejene nogavice in obutev, absorbirajo in zadržujejo glivice, kar jim omogoči rast iz dneva v dan, ko obutev in nogavice še naprej nosite. Zato je priporočljivo, da zamenjate svojo obutev in nogavice, če je le možno, pa bodite čim večji del dneva bosi.

Sprememba prehranjevalnih navad

Tudi prehrana lahko prispeva k rasti glivic. Da bi se te nadloge čim hitreje znebili, omejite vnos sladkorja, maščob in prekomerno predelanih živil. V svojo prehrano pa vključite ingver in česen ter v splošnem poskrbite za pestre in uravnotežene obroke.

V kolikor imate tudi sami težave z glivicami, pa je priporočljivo, da se posvetujete tudi s strokovnjaki, ki bodo poiskali rešitev glede na vaše individualno stanje in vam pomagali na poti do zdravih nohtov.

Vir: palmettostatepodiatry.com