Tako si lahko popestrite proste sončne dni kar doma in v okolici

Tako si lahko popestrite proste sončne dni kar doma in v okolici (foto: profimedia) profimedia
3. 7. 2019 Promocijsko sporočilo

Zakaj bi poleti uživali le na dopustu, ki ga že težko pričakujete? Popestrite dni tudi s preprostimi aktivnostmi doma ali v bližnji okolici.

Dodatna dobra lastnost naslednjih aktivnosti je, da jih lahko počnete tudi sami. V svojem domu in okolici se lotite:

Pripravljanje kosila na prostem

Ne glede na to, ali imate veliko prostora ali le balkon, zagotovo lahko postavite vsaj majhno mizico in pripravite poletno kosilo. Pobrskajte za sadnimi in zelenjavnimi solatami ter drugimi lahkimi jedmi, ki bodo teknile tudi v vročih dneh. Kadar so temperature previsoke, pa pripravite večerjo. Za vas imamo nekaj idej: 

Branje

Vzemite odejo in knjigo ter se odpravite na branje na zelenici. Kaj je boljšega od poležavanja v senci, mrzle limonade in dobre knjige? Ko se boste zatopili v dogajanje, bo čas letel hitreje in želeli si boste, da bi imeli še nekaj minut za naslednje poglavje.

Vožnja s kolesom po bližnji okolici

S seboj pa ne pozabite vzeti fotoaparata. Za čudovite fotografije ne potrebujete oditi daleč stran, saj se lepi prizori skrivajo že v bližnjem parku ali gozdu, če jih le znate poiskati.

Redna vožnja s kolesom vam prinese kar nekaj dobrih posledic, na primer izostren um, izboljšano koncentracijo in spomin, večjo samozavest zaradi oblikovanih mišic, boljši spanec in morda celo daljše ter srčnejši življenje. 

Preurejanje vrta ali balkona

Zakaj ga ne bi spremenili v zeliščni raj ali cvetoči vrt? Pospravite navlako in na plan spravite staro vrtno pohištvo, ki bo z nekaj barve kot novo. V senci naredite kotiček za sproščanje in družabne večere, v vrt pa posadite rastline. Pripravljeni ste na piknike in vrtne zabave! Naj vas ne zaustavi vrtičkanje v bloku, saj lahko tudi tam naredite kompost. Bokashi Organko 2 podjetja Skaza je kuhinjski kompostnik, ki s pomočjo posipa s koristnimi mikroorganizmi iz ostankov sadja, zelenjave in drugih organskih snovi za vas pridela:

  • osnovo za prvovrsten kompost za vaše rastline na vrtu in v lončkih

  • fermentacijsko tekočino 

  • naravno čistilo za odtoke

Fermentacijsko tekočino, ki jo odlivate iz kompostnika uporabite za gnojenje sobnih, balkonskih in vrtnih rastlin. Znebite se lahko tudi agresivnih čistil za odtoke in namesto njih uporabite naravno čistilo, ki ste ga pridelali sami. Več informacij lahko dobite TUKAJ

Ustvarjanje 

Preglejte ideje, ki jih shranjujete na družbenih omrežjih in izberite, katere se boste lotili najprej. Polepšajte kuhinjo s poslikanimi posodami za začimbe, prenovite mizico v dnevni sobi in z ročno izdelanimi kazali označite knjigo ali organizirajte dokumente. Dodatna dobra lastnost je, da vse to lahko počnete tudi zunaj.

Ne pozabite na barvanje, pa čeprav ste že odrasli, saj tako povečate koncentracijo, krepite ustvarjalnost, se sprostite, krepite motorične sposobnosti in odpravite stres. Ne oklevajte in še danes skočite po pobarvanko za odrasle. 

Pisanje razglednic ali pisem oddaljenim prijateljem

Kdaj ste nazadnje prejeli ali poslali pismo? Verjetno že dolgo tega ali pa sploh nikoli. Presenetite daljne prijatelje s pismom, ki mu priložite majhno pozornost. Vsak bo znal ceniti, da ste si vzeli nekaj časa in s tem polepšali dan.