Te situacije bodo razumeli le tisti, ki jih VEDNO zebe! (posebej pozimi)

Te situacije bodo razumeli le tisti, ki jih VEDNO zebe! (posebej pozimi) (foto: Profimedia) Profimedia
25. 11. 2022

Temperature so zelo nizke in končno je tu čas, ko lahko nosimo udobne puloverje in se oblačimo po slojih, zunaj srkamo vročo čokolado ... Za nekatere pa je to prava nočna mora, saj jih celo zimo zebe. Le oni bodo razumeli spodnje situacije. 

Preverite tudi 5 razlogov, zakaj se splača preteči 1 km (odtekli ga boste še danes!) ali pa Prva pomoč za boleče grlo – babičini recept (potrebujete le tri sestavine, ki jih ŽE imate doma)

Če zima za vas predstavlja vse kaj prej kot veselje in srečo, potem se boste strinjali s spodnjimi trditvami: 
  • Ste ponosni lastnik najmanj dvajsetih puloverjev in letos boste v zbirko dodali nove. Pozimi pač nikoli ne moreš biti dovolj oblečen, kajne? 

  • Odeja je doma vaša stalna spremljevalka, pravzaprav je nadomestila oblačila. Z odejo se zjutraj sprehodite do prve skodelice kave in vanjo ste ogrnjeni vse dokler ne greste skozi vrata. Pravzaprav vam ne bi bilo prav nič nerodno v odeji priti tudi v službo in iti po opravkih. 

  • Zimske nogavice so za vas samo običajne nogavice. Nosite jih vsak dan in za vsako priložnost. Čevljev, v katere zimskih nogavic ne spravite, pač ne nosite. 

  • V službo in drugam, kjer se zadržujete čez dan, ste že prinesli svoje grelnike. Ne morate tvegati, da vas bo zeblo (in seveda veste, da vas bo). Poleg grelnika imate vedno v predalu nekaj puloverjev in šalov. 

  • Večino časa bi naredili karkoli drugega, kot odšli ven na mraz. Enostavno ne vidite razloga za sprehode, tek, druženje in druge aktivnosti na prostem. Na plan boste spet pokukali, ko bo topleje. 

  • V vaši postelji ni več prostora za odeje, saj ste iz omare privlekli že čisto vse. Pravzaprav razmišljate o nakupu nove, saj so vremenoslovci napovedali polarni mraz. 

  • Glavni strošek na vaši kartici niso božična darila, temveč volnene nogavice, pletenine, odeje, grelniki za roke in noge ter seveda glavni strošek: ogrevanje. Na vaš račun se grejejo tudi sosedi (če živite v bloku). 

  • Medtem ko večina upa na bel božič, vi upate na čudež in vročinski val. Ali vsaj na malce višje temperature, vsekakor pa ne potrebujete snega. 

  • Kad je vaša najboljša prijateljica. Vroče kopeli so tedensko na urniku in s težavo se spravite ven. Najraje bi zimo preživeli kar tam. 

  • Lučke, vroča čokolada, božični sejem ... To gledate v božičnih filmih, toplo zleknjeni pod mehko odejo. Saj niste nori, da se boste sprehajali po mrazu.