Prva pomoč za boleče grlo – babičini recept (potrebujete le tri sestavine, ki jih ŽE imate doma)

domača lekarna, prva pomoč, boleče grlo (foto: Profimedia) Profimedia
25. 11. 2022

Prva pomoč za boleče grlo – začimbe, kot sta med in ingver, je priporočljivo uživati predvsem pozimi. Potrebujete zgolj tri sestavine, ki jih imate pozimi zagotovo doma, pripravite pa jo lahko čisto enostavno.

Kaj pa okus? Čeprav gre za prvo pomoč, “zdravilo”, na katero prisega tudi marsikatera babica, je izvrsten!

Zakaj sta ingver in med čudoviti par?

Ko se slabo počutite, utegne biti česen, malce moteč, še posebej, če vam je ob tem tudi slabo. Zato je boljša alternativa kombinacija ingverja in medu.

Ne nazadnje z ingverjem pripomorete k močnejšemu imunskemu sistemu. Ko medu dodate nariban ingver, dobite vrhunsko formulo, ki ne le, da je odličnega okusa, ampak deluje tudi prot-imikrobno in proti-virusno. 

Tu je recept za sirup, ki vam bo pomagal, če imate vneto grlo.

Potrebujete:
  • med,
  • ingver in
  • vodo
Postopek:
  • V srednje veliki kozici zmešajte med, vodo in ingver ter zavrite, da se med popolnoma raztopi.
  • Kozico odstavite z ognja.
  • Sirup iz medu in ingverja prelijte v čist steklen kozarec.
  • Tako pripravljen sirup lahko hranite v hladilniku kar cel mesec.

Če imate ingver že dalj časa v hladilniku in ne veste, kako ga uporabiti, preberite članek, Kako vse lahko uporabite ingver? (sladki in slani recepti).

Popolna domača lekarna

Poskusite pripraviti tudi druge domače pripravke, da bo vaša prva pomoč kar najbolj popolna in si boste kar najbolj pomagali pri gripi in prehladu. 

To so le dobronamerni nasveti in ne nadomestilo za posvet z zdravnikom. Preden se odločite za zdravljenje vnetega grla z medom in ingverjem, se o tem posvetujte s svojim osebnim zdravnikom. 
Ne pozabite tudi, da medu nikoli ne smete dajati dojenčkom, mlajšim od enega leta. Ingver za otroke ni ravno najbolj priporočljiv. Če se kljub temu odločite uvesti med in ingver v malčkovo prehrano, se najprej posvetujte s pediatrom.
viri:

https://marysnest.com/how-to-make-ginger-honey-to-fight-colds-and-flu/