To bodo razumeli le tisti, ki uživajo v samoti

To bodo razumeli le tisti, ki uživajo v samoti (foto: Profimedia) Profimedia
28. 7. 2021

Se radi sami odpravite na skodelico kave v kavarno? Potem vas odlikujejo naslednje dobre lastnosti. 

Ste radi sami ali se samote bojite? če ste izbrali prvo, se boste prepoznali v teh lastnostih: 

Cenite čas

Nikoli ne zamujate, ko se dogovorite za sestanek, druženje ali kosilo. Zavedate se, kako nespoštljivo je tratiti čas nekoga drugega, posebno takrat, ko se odloči, da ga nameni vam. In sovražite, kadar zamuja nekdo drug. 

Vedno pripravite urnik za cel teden, saj želite čim bolje zapolniti prazne ure, da boste izkoristili čisto vsako minuto. 

Imate jasne meje

Radi imate strukturo in trdno postavljene meje ter začrtane cilje, saj vam to predstavlja varnost in udobje. Posledično niste tako spontani, še presenečenja bi najraje načrtovali do potankosti. Spoštujete zasebnost drugih in pričakujete, da bodo tudi ostali spoštovali vašo. 

Odprte misli

Stvari radi delate po svoje in dopustite, da tudi ostali ravnajo tako, kot se jim zdi najbolje. Ne obsojate, ravno nasprotno - odprti ste za nove ideje in predloge. Seveda potrebujete nekaj časa samo zase, a ko kdo ponudi dober načrt, ste takoj za akcijo. 

Zvestoba

Prijatelje lahko preštejete na prste ene ali dveh rok, a to vas ne moti. Za vas je teh nekaj oseb izredno pomembnih in jim posvetite veliko pozornosti. Ste izredno zvesti, kar opazijo tudi drugi. 

Vedno nudite oporo, vedno ste na voljo in nikoli ne razočarate. Vse to pričakujete tudi od svojih prijateljev, drugače se odnos lahko hitro konča. 

Poleg vsega naštetega, se boste našli tudi v naslednjih zapisih, ki jih ekstroverti nikakor ne bi morali razumeti: 

  • Vikend, ko nimate nikakršnih obveznosti, niste ničesar načrtovali in vam ni treba nikamor iti, je za vas najbolje preživet vikend. 

  • Bolj vas pritegne knjiga ali vaša izbrana nadaljevanka kot zabava pri prijatelju ali noč v klubu. 

  • Vaša sanjska destinacija za dopust je koča sredi gozda, kjer ni signala. 

  • Kadar odpikate na videz popolnega partnerja, je to zato, ker vam ne nudi dovolj prostora in časa, ki bi ga še vedno lahko preživeli sami. 

  • Če bi prijatelje prosili, naj vas opišejo z eno besedo, bi rekli: neodvisen. 

  • Vsi okrog vas se bojijo in celo sovražijo biti samski. Vam po drugi strani to prija. 

  • Ko nekdo ne razume, kako lahko sami sedite v kavarni ob skodelici kave ali obroku, ga čudno pogledate. Kdo pa ne ceni tega, da lahko v tišini poje kosilo?

Preverite tudi Si lahko s plavanjem pridelam "radiatorčke" na trebuhu? (Sprašujem za prijatelja ...) ali pa Spoznajte 4 dihalne vaje proti stresu za začetnike