"To je odprto pismo moji bipolarni motnji" (osebna izpoved)

"To je odprto pismo moji bipolarni motnji" (osebna izpoved) (foto: Profimedia) Profimedia
25. 10. 2021

"Sovražim te."

"Naredila si me hodeče nasprotje. Sovražim, ko ponoči ne spim zaradi tebe. Sovražim, da sem vedno anksiozna. Vsak dan menjavam razpoloženja in ne vem, katera od mojih osebnosti bo danes prevzela krmilo. 

Včasih se depresija zdi kot velika utež, ki mi ne pusti dihati. Nimam volje, da bi se premaknila iz postelje. So tudi dnevi, ko moje misli drvijo 100 km/h in gredo v različne smeri ter samo čakajo, kdaj se bodo med seboj zaletele. 

Ne morem se osredotočiti in moj um ni nikoli tiho. Pokonci sem cele noči, ker mi ti, bipolarna motnja, ne dovoliš spati. Naslednji dan ne morem postoriti skoraj ničesar, ker mi jemlješ vso energijo. Tvoji simptomi nimajo konca. 

Sovražim te. 

Zaradi tebe se počutim nesigurno. Čutim poglede vseh na sebi. A včasih me narediš nevidno za okolico. Želim si, da bi se lahko končno odločila. 

Nisva prijateljici. V moje življenje si prišla kot parazit. Prevzela si mojo osebnost. Moje misli se nikoli ne umirijo in ne morem dokončati ene zadolžitve. Včasih sem budna več dni skupaj in tebi se to zdi vredu. Spet drugič pa veliko časa samo poležavam. 

Izolirala si me od mojih prijateljev in družine. Govorim si, da sem zanje preveliko breme in da jim bo bolje brez mene. Moram poskrbeti sama zase. A hkrati ne morem skrbeti zase. Ničesar ne morem postoriti brez seznama navodil. Včasih zaradi dela pozabim, da moram jesti ali se oprhati, ker se ne morem osredotočiti na več stvari hkrati. Ne morem upravljati s svojim denarjem, ker mi šepetaš na uho, naj vse takoj zapravim. 

Nisem prosila za motnjo. Kar prišla si in obrnila moje življenje na glavo - na slabše. 

Sovražim te, ampak hkrati te imam tudi malo rada. 

Zaradi tebe sem ustvarjalna. Rada imam spontanost. Daješ mi ekscentrično osebnost, ki mi pride prav, ko spoznavam nove ljudi. Zaradi tebe sem neustrašna. Bolj sem organizirana. 

Obožujem te.

In sovražim te. 

Hvala. 

Tvoja gostiteljica."

Felgingordon