Najlepši izleti po Sloveniji (in predlog, kdo naj vas pelje tja)

Najlepši izleti po Sloveniji (in predlog, kdo naj vas pelje tja) (foto: PROMO) PROMO
6. 10. 2020 Promocijsko sporočilo

Novi Hyundai i30, ki velja za pravi ljudski avto, je v osveženem slogu zapeljal na naše ceste. Po treh letih je bil deležen izboljšav, ki bodo poskrbele, da bo še naprej priljubljen med kupci. Ponuja še več varnosti, več funkcij povezljivosti in kar šest motorjev, zato bo vsakdo našel nekaj zase. 

V izvedbi z blagim hibridnim sistemom, ki s pomočjo 48-voltne baterije pomaga prihraniti gorivo, bo navdušil vse, ki ne želijo kompromisov pri pospeških, a cenijo nizko porabo goriva.

Funkcije povezljivosti

Novi i30 se ponaša z najnovejšimi funkcijami povezljivosti. Osrednja vloga pri tem pripada 7-palčnemu digitalnemu zaslonu merilnikov in 10,25-palčnemu zaslonu informativno-zabavnega sistema, ki poskrbita za še naprednejšo in vozniku prilagojeno vozniško izkušnjo. Informativno-zabavni sistem prav tako podpirata storitvi Android Auto in Apple Car Play. Sistem omogoča tudi brezžično povezavo s pametnim telefonom, tako da uporabniki ne bodo več potrebovali kabla. Novi i30 obenem že zdaj ponuja brezžično polnjenje mobilnih naprav. Novi Hyundai i30 v vseh svojih izvedbah kljub tako bogati opremi ohranja privlačno ceno.

Varnostni sistemi, ki jim lahko zaupate

Napredoval je tudi z vidika varnosti, saj ga odlikuje nadgrajeni sklop varnostnih tehnologij SmartSense, ki poskrbi za še več brezskrbnih poti. Naj naštejemo le nekaj glavnih. Sistem za samodejno ohranjanje voznega pasu samostojno upravlja krmiljenje, da vozilo obdrži znotraj voznega pasu. Sistem za preprečevanje naleta zadaj lahko aktivira zavore in prepreči trk, ko se avtomobil premika vzvratno. Novost v modelni družini i30 je tudi sistem, ki opozori voznika, da se je vozilo pred njim po zaustavitvi zopet začelo premikati – denimo v križišču. Sistem za zaznavanje vozil v mrtvem kotu je bil prav tako deležen nadgradnje. Medtem ko slednji v osnovni izvedbi opozarja na vozila v mrtvem kotu, je v nadgrajeni različici opremljen še s pomočnikom za preprečevanje trka. Ta lahko samodejno zavira, da prepreči trčenje. Sistem za preprečevanje naleta je prav tako izboljšan, saj odslej zaznava tudi kolesarje.

Tako kot prejšnje različice modela i30 je tudi osvežena izvedba opremljena s sistemom za preprečevanje naleta s funkcijo zaznavanja vozil in pešcev, sistemom za nadzor voznikove zbranosti, sistemom za samodejno zasenčenje dolgih luči, inteligentnim sistemom za prepoznavanje prometnih znakov in sistemom za pomoč pri ohranjanju voznega pasu.

Še naprednejša zmogljivost: motorna paleta novega i30

Motorna paleta novega i30 je bila deležna številnih nadgradenj, ki vam omogočajo še bolj raznoliko izbiro. Na voljo so sodobni bencinski in dizelski motorji z različnimi zmogljivostmi, tako da vsak lahko najde nekaj zase. Izbirate lahko tudi med kombinacijami motorjev z ročnim ali samodejnim menjalnikom. Vrh ponudbe zaseda 1,5-litrski motor T-GDi s 117 kW (160 KM), ki je standardno opremljen z 48-voltnim blagim hibridnim sistemom. Na voljo je tako s 6-stopenjskim inteligentnim ročnim menjalnikom kot tudi s 7-stopenjskim robotiziranim menjalnikom z dvojno sklopko.

Oprema N Line zdaj na voljo za vse karoserijske različice

Dirkaško nastrojena opremska opcija N Line, ki je bila doslej na voljo za modela i30 Hatchback in Fastback, je bila deležna obsežne oblikovne osvežitve. Obenem je zdaj prvič na voljo tudi za novega i30 Wagon. To pomeni, da so odslej vse tri karoserijske različice modela i30 na voljo tudi z opremo N Line.

PROMO

Edinstvena tovarniška garancija brez omejitve prevoženih kilometrov

Vsi trije predstavniki družine i30 kupcem zagotavljajo najvišjo raven zanesljivosti, potrjeno z najobsežnejšim in najboljšim garancijskim paketom na trgu. 5-letna tovarniška garancija brez omejitve prevoženih kilometrov poleg omenjenega zajema tudi 5 let asistence na cesti (evropska/svetovna) in 5 let brezplačnih preventivnih pregledov vozila.

Preverite, na katere izlete se lahko odpeljete: 

Značke: Hyundai