Trik s številkami, ki vas uspava v minuti

Trik s številkami, ki vas uspava v minuti (foto: Profimedia) Profimedia
27. 1. 2022

Ne, ne bomo šteli ovc.

Če ste med tistimi, ki težko zaspijo ali se zbujajo sredi noči, ste zagotovo že slišali za štetje ovc, ki naj bi vam pomagalo zaspati. Tokrat vam predstavljamo drugačen trik s številkami – ritmično štetje, ki vas uspava v minuti.

Štetje nazaj

Tako zelo preprosto: štetje nazaj.
Začnete pri 10.000.

To vaše možgane zaposli, vendar ravno prav. Osredotočanje na štetje vas bo potegnilo stran od stresnih misli, ki vas držijo budne.

Vsakič, ko je vaš um vznemirjen, se preprosto lotite štetja nazaj. Vaš um se bo kmalu umiril. Premor med posameznimi številkami bo postajal vse daljši. In kočno se bo štetje ustavilo – ker boste zaspali.

Kdaj je trik še posebej priročen:

1. Če se radi zbujate sredi noči in nato preverjate, koliko ur vam je ostalo do zvonjenja budilke. Pogosto gre tako: Joj, čez štiri ure moram že vstati. Zdaj čez tri ure in 59 minut. In zdaj so mi ostale le še tri ure in 58 minut. Zakaj ne morem zaspati?!?

2. Če se prebudite nenadoma, le nekaj minut po tem, ko ste se zazibali v spanec. Vaše telo pa to dojema kot da je čas, da ste popolnoma budni. Ponovno začnite šteti - začnite pri zadnji številki, ki se je spomnite.

Če pa štetje le ni za vas, poskusite:

Preverite tudi: