Preprost trik z blazino, ki pomaga lajšati bolečine v križu (VIDEO)

Preprost trik z blazino, ki pomaga lajšati bolečine v križu (VIDEO) (foto: Profimedia) Profimedia
3. 5. 2022

Obstaja povsem enostaven način, kako razbremeniti hrbet in olajšati napetosti in bolečine v križu. In vse, kar potrebujete, je vaša blazina.

Becca Walker, terapevtka in avtorica Massage at home, pravi, da na ta način dobro raztegnete vse mišice in dosežete prav takšen rezultat, kot če bi vas nekdo zmasiral: manj napetosti in manj bolečin v križu.

Blazina je lahko odličen pripomoček.

Če nimate na voljo valjčka za masažo ali koga, ki bi vas zmasiral, lahko s pomočjo blazine poskrbite za razteg in sprostitev prav vseh mišic, dodaja.

Ta način še posebej zmanjša pritisk na hrbtenico in jo podaljša. Pomaga razbremeniti mehko tkivo in raztegne mišice, ki so pritrjene na križnico.

Bolečine v križu se pojavijo zaradi različnih vzrokov:
  • Sedeče življenje in slaba telesna drža sta med pogostejšimi, opozarja terapevtka. Zato je tako pomembno, da se večkrat dobro raztegnemo.

Vaji, kot sta položaj otroka (video 7) in mačka, sta odlični in lahko ju izvajate večkrat na teden. Raztezanje s pomočjo blazine pa vsakič, ko želite nekaj več. Še posebej, če ogromno časa presedite za pisalno mizo.

Opomba: če ste nagnjeni k omedlevanju, imate poškodbo hrbtenice in/ali zares hude bolečine v križu ali ste noseči, vaje ne izvajajte.

Sicer pa naredite tako:

1. Ulezite se na trebuh na posteljo ali na kavč. Pod medenico položite dve do tri blazine in zgornji del telesa spustite preko roba postelje ali kavča.

2. Sprostite se in naredite 10 globokih vdihov.

3. Počasi se dvignite in odstranite blazine – eno po eno.

@givemassageathome

Reply to @givemassageathome Always listen to your lower back.

♬ original sound - Becca Walker

Givemassageathome