Vedno bi si morali vzeti čas za …

Vedno bi si morali vzeti čas za … (foto: Photo Nic | Unsplash) Photo Nic | Unsplash
3. 1. 2019

Nekatere stvari so preveč pomembne, da bi jih zamenjali za dodatne ure v službi ali poležavanje na kavču.

Vedno si morate vzeti čas za ...

  • Ljudi, ki vam veliko pomenijo.

Časa nimamo v neomejenih količinah, zato ga moramo pametno uporabiti. Ne zamudite priložnosti za druženje in ustvarjanje nepozabnih trenutkov z bližnjimi. Negujte odnose z ljudmi, ki jih želite imeti ob sebi tudi na stara leta.

Več: 10 stvari, ki niso vredne vaše pozornosti in časa 

  • Stvari, ki jih imate radi.

Vsak je sam odgovoren za svojo srečo, zato si vzemite čas za tisto, v čemer uživate. Tako kot službene obveznosti, načrtujte tudi katero popoldne bo namenjeno hobijem. Vedno bodite obkroženi s stvarmi, ki jih imate radi.

  • Malico ali kosilo.

Ne privoščite si hitrega (nezdravega) obroka v službeni pisarni. Namesto tega prigriznite v parku ali bližnji kavarni in se medtem še malce sprehodite ter spočijte oči od strmenja v ekran. Hrano si prinesite s seboj, da ne boste končali v bližnji pekarni. Splošno pravilo pa pravi, da moramo v vedno hrani uživati.

  • Spanje.

Že ena neprespana noč vam dela preglavice, ko se naslednji dan ne morete osredotočiti in stalno mislite na posteljo ter počitek. Uredite spalni ritem in se spat vedno odpravite pravočasno.

Več: Ste prepričani, da spite dovolj? Tu je 5 znakov, da vam v resnici primanjkuje spanca!

  • Sproščanje in razvajanje.

Kadar začutite, da morate upočasniti tempo in se spočiti, ne oklevajte. Rezervirajte nekaj popoldnevov ali večerov samo zase in se razvajajte. Privoščite si sproščujočo kopel, branje in druge aktivnosti, ki vas umirijo. Morda za družbo povabite prijatelja in mu zaupajte svoje skrbi.

  • Gibanje.

Kako pomemben je šport za zdravje in pravilno delovanje telesa, verjetno ni potrebno posebej poudarjati. Gibate se lahko brez karte za fitnes in dragih pripomočkov: sprehodite se od službe do doma, peljite se s kolesom, rolajte, naredite izlet na bližnji hrib, privoščite sebi in kosmatincu dolg sprehod ...

Preverite: Kaj se lahko zgodi, če naredite 10.000 korakov na dan