3 preprosti koraki, ki pripravijo telo na poletje

3 preprosti koraki, ki pripravijo telo na poletje (foto: Profimedia) Profimedia
8. 3. 2017 Promocijsko sporočilo

Sledite preprostim korakom strokovnjakov Hotelov LifeClass Portorož in njihovim pripravam na poletje, sprejmite svoje telo in si letošnje poletje zapomnite po smehu, sproščenosti in radosti.

1. korak: Razstrupitev

Čez zimo se praviloma prehranjujmo s težje prebavljivo hrano, prav tako pa smo manj fizično aktivni. Metabolizem se tako upočasni, kar vpliva na telesno težo, kvaliteto kože ter splošno počutje.

Zato je pomembno, da telo prečistimo in razstrupimo tako od znotraj, s pitjem večjih količin vode in uživanjem svežega sadja in zelenjave, ter od zunaj, s pomočjo savn in morske vode. Slednja pospešuje delovanje ledvic, jeter in kože, s čemer pospešuje razstrupljanje telesa. V novem centru Sea Spa lahko 365 dni na leto uživate v morski vodi in pripadajočih savnah in poskrbite, da bo vaše telo očiščeno strupov in stresa.

2. korak: Skrb za telo

Fizična aktivnost ni pomembna zgolj z vidika boljše telesne pripravljenosti in izgube odvečne teže, temveč ima močan vpliv tudi na psihično zdravje. Med telesno aktivnostjo se namreč v telesu sprosti hormon sreče, zaradi katerega smo bolj zadovoljni, prav tako pa vpliva na boljši spanec in koncentracijo pri delu. Paziti je potrebno le, da je vadba prilagojena vašim zmožnostim in da z njo ne pretiravate.

V ta namen je najbolje poiskati vodeno vadbo ali osebnega trenerja, ki bo izdelal najboljši in najučinkovitejši program za vaše telo. Strokovno pomoč in nasvete najdete v LifeFit centru, kjer vam bodo svetovali trenerji in vas vzpodbujali do novih uspehov.

3. korak: Sprostitev

Nikar pa ne pozabite na počitek in sprostitev. Slednje namreč omogoča telesu, da se regenerira in pripravi na nove izzive. Najboljša sprostitev je sproščujoča masaža, meditacija ali preprost sprehod v naravi.

Ena izmed možnosti sprostitve je obisk centra Wai Thai, kjer boste doživeli edinstveno izkušnjo tradicionalne tajske masaže in naravne nege obraza in telesa. Izbran ambient in profesionalni tajski terapevti pa vas bodo popeljali v stanje najgloblje sprostitve.

Najtežje je narediti prvi korak, zato izkoristite priložnost, pridružite se strokovnjakom Hotelov LifeClass Portorož in v poletje stopite pripravljeni.

LifeClass Portorož