5 stvari, ki lahko spremenijo vaše življenje na bolje

5 stvari, ki lahko spremenijo vaše življenje na bolje (foto: profimedia) profimedia
1. 3. 2021

Če si resnično prizadevate za uresničitev spodnjih stvari, si lahko obetate dobro spremembo. 

Nehajte se pritoževati

Naredite preizkus: en dan pozorno spremljajte, kolikokrat se boste pritožili. Številka bo veliko večja, kot bi mislili. Nenehno hrepenimo po tem, česar nimamo in zato pozabimo, kaj vse že imamo in kako bogati smo v resnici. 

Letošnje leto nas je naučilo ceniti skodelico kave s prijateljem, obisk pri starih starših in mnogo drugih običajnih stvari. Poskrbite, da boste nauk nesli s seboj in nekoč popolnoma opustili pritoževanje. 

Izločite ljudi, ki ne prinašajo pozitivne energije

Sliši se precej kruto, vendar pomislite drugače: kaj dobrega imate od človeka, ki vam vedno prinese slabo voljo, s katerim se ne veselite srečanj, saj vas utrudijo in čustveno izčrpajo? In potem: kam bi lahko dali vso to energijo in jo dobili nazaj? 

Čas, trud in energijo, ki jo vlagate v negativne osebe, raje dajte vašim bližnjim in utrdite odnose z njimi. Ni važno, kako veliko prijateljev imate, ampak da imate tiste prave. 

Izberite eno veščino in gradite na njej

Seveda boste hkrati gradili na več področjih svojega življenja, a v novem letu izberite nekaj, kamor boste vestno vlagali čas. Opazujte napredek in se na koncu veselite, kako dobri ste postali. 

Vedno se splača investirati vase, zato naj vam ne bo škoda na urniku rezervirati čas za stvari, ki jih imate radi, vas izpopolnijo in izboljšajo počutje. To je vedno dobra odločitev. 

Naučite se biti sami

Če trenutno menite, da biti sam pomeni biti osamljen, morate na tem delati še veliko. Nič zato, vsak ima kakšno šibko področje. Zato rastemo in se razvijamo. Ko boste bolje spoznali sebe, svoje navade in to, kar vas veseli, ko se ne boste bali svojih čustev in boste imeli dobro samopodobo, bo večer s samim seboj prav prijeten. 

Do tja je kar dolga pot, a to ni razlog, da ne bi nanjo stopili že danes. 

Napake naj vam dajo pogum

Kdor se ob vsaki napaki lahko vpraša, česa se je naučil, je na sebi naredil že ogromno. Težko je po porazu gledati iz svetle plati, zabeležiti novo izkušnjo in si obljubiti, da bomo prihodnjič boljši. Potrebujete vsaj nekaj časa za zbistritev misli in s tem ni nič narobe. 

Ko boste sposobni priznati krivdo, se opravičiti in sami pri sebi razjasniti, česa ste se naučili, boste izjemno močna oseba.