9 znakov, da je pred vami velika življenjska sprememba

9 znakov, da je pred vami velika življenjska sprememba (foto: Profimedia) Profimedia
2. 3. 2022

V življenju obstajajo trenutki za nove začetke. Zanje se lahko odločimo sami. A pogosto nas opozori kar življenje samo – zdaj je čas.

Je torej čas, da krenete po novi poti?

Tu je nekaj znakov, da ste v resnici pripravljeni ne velike spremembe. Da je pravzaprav čas za velike spremembe. Če se odločite za prvi korak, imate priložnost rasti. Toda vedite: sprememba ni vedno enostavna in prinaša veliko izzivov. Vendar imate v sebi vse, kar potrebujete, da jih premagate.

1. Nepričakovani preobrati v življenju. Pa naj gre za kariero, razmerje ali finance.

2. Življenje vam ne prinaša več zadovoljstva kot nekoč. Imate velike sanje, a premalo je prostora v trenutnem življenju. Potem veste, da se bodo morale nekatere stvari dramatično spremeniti, da boste naredili prostor tistim, ki jih v resnici želite početi.

3. Že dlje časa razmišljate, da morate nekaj spremeniti. Duša vam pravi, da ste pripravljeni. Ponovno razmislite o prioritetah, ciljih in tudi poteh in načinih za njihovo doseganje.  

4. Vaše vedenje in razmišljanje je postalo destruktivno. Dovolj imate frustracij, negativnosti in občutka praznine. Pripravljeni ste spisati novo življenjsko zgodbo.

5. Pojavile so se težave v odnosih – prijateljskih in romantičnih. Preprosto jih ne doživljate več kot nekoč. Nekoč ste jim brez težav zaupali, zdaj so zadnji, s katerimi se želite pogovarjati.

6. Neprestano sanjarite o preteklosti, da bi pobegnili sedanjosti. Preteklost je preteklost z razlogom. Čeprav se je lepo spominjati, se ne želite osredotočiti samo na preteklost, ker ste utrujeni od življenja v sedanjosti. Čas je za korak naprej.

7. Vaša dejanja se ne ujemajo z vašimi besedami.

8. Upirate se nepričakovanim priložnostim, ker vas je strah. Bojite se neznanega, nepričakovanega in kaj bodo drugi rekli.

9. Vidite osebo s »popolnim« življenjem in želite si prav to.

Vzemite svinčnik in list papirja, poiščite mirno mesto v naravi ali doma in odgovorite na naslednja vprašanja:
  1. Kako želim preživeti svoj dan, od jutra do večera?
  2. Kje si želim biti?
  3. Koga želim imeti ob sebi, s kom se želim družiti?
  4. Katera je največja težava, s katero se soočam ta trenutek in koga lahko vprašam za nasvet?
  5. Razlogi, zaradi katerih se počutim kot da ne morem ali ne smem ali ne bom imel/a življenja, ki si ga želim?

Zdaj napišite pismo sebi – zakaj LAHKO imate življenje, ki si ga želite in kaj lahko storite za doseganje ciljev.

Morda ste pri sebi opazili te znake?