Če imate katero od teh negativnih navad, se je hitro znebite!

Če imate katero od teh negativnih navad, se je hitro znebite! (foto: profimedia) profimedia
4. 7. 2018

Vsi imamo kakšno navado, na katero nismo ravno ponosni. Ko se nanjo navadimo, pozabimo, da nam v resnici škoduje. Preverite, če ste posvojili kakšno s seznama in se je čim prej znebite.

  • Ko ste v stresu, jeste. To se nikoli ne konča dobro, saj v taki situaciji pogosto posežete po nezdravi hrani, ki poleg občutka napihnjenosti pusti tudi maščobne obloge, ki ste se jih hoteli znebiti. Najdite aktivnost, s katero boste nadomestili to navado.

  • Pogosto zavijete v restavracijo s hitro hrano. Če bi si jo privoščili le nekajkrat letno, si ne bi naredili velike škode. Kadar to postane navada, pa spodkopava vašo športno aktivnost in poskrbi, da niste nikoli zadovoljni s postavo. Občutili boste tudi napihnjenost in vročico.

  • Čas preživljate z ljudmi, ki vas stalno kritizirajo. Dobronamerna kritika prijateljev je vedno dobrodošla, ko pa vas oseba nagovarja k temu, da ni vredno izpolniti želja ali dosegati zastavljenih ciljev, se ne zadržujte v njeni družbi. Na svoji poti potrebujete ljudi, ki vas bodo podpirali.

  • Družite se z ljudmi, ki vas ne cenijo. Ne glede na to, kako zelo se trudite za odnos in kaj ste dosegli, ste v očeh določene osebe še vedno premalo dobri, da bi vam namenila več časa. Takih ljudi ob sebi ne potrebujete.

  • Grizete si nohte. Ne le, da je to zelo nehigiensko, na dolgi rok povzroča tudi težave z zobmi in deformirane nohte. Navade ne mara niti vaš zobozdravnik.

  • Ste kralj ali kraljica zamujanja. Vsi vedo, da se ne boste prikazali ob dogovorjeni uri, kar jih spravlja ob pamet, tudi če vam tega povejo. Navada kaže na nezanesljivost, kar za vas zagotovo ne velja.

  • Kadite ali si pogosto privoščite alkoholno pijačo. Dobro veste, da s tem škodujete telesu (in družabnemu življenju), zato posebna razlaga verjetno ni potrebna.

  • Vsak dan nekaj ur gledate televizijo. Ko pridete domov, si namesto televizije privoščite sprehod ali kuhanje slastnega kosila. Čas pred televizijo omejite z aktivnostmi, pri katerih ne boste morali uporabljati elektronskih naprav.

Preverite tudi: 7-dnevni izziv: Koliko vode spijete dnevno? 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri