Kako očistiti življenje negativne energije?

Kako očistiti življenje negativne energije? (foto: profimedia) profimedia
7. 5. 2021

Življenje ni vedno rožnato, s pozitivnim mišljenjem pa skozi vseeno stopate z lahkim korakom. Znebite se negativne energije, ki jo večinoma prispevate sami in poskrbite za to, da se boste nekoč radi spominjali vsega, kar ste doživeli.

Z negativno energijo v življenju ne mislimo na občasne frustracije in stres, ki ga doživljamo vsi, ampak tisto, kar je prisotno nenehno. Iz vas črpa dobro voljo, zato je skrajni čas, da prečistite svoje življenje.

Kako to storite?

Najprej naredite raziskavo o sebi. Sliši se smešno, saj sami sebe poznamo do obisti. Ali pač? Vas je že kdaj presenetilo, ko je prijatelj omenil eno od vaših navad, za katero niste vedeli, da jo imate? Podobno je z odkrivanjem virov slabe energije. Podrobno preglejte vsa področja, tudi tista, ki vam na prvi pogled prinašajo srečo. Preverite tudi svoje cilje, seznam prijateljev, prostočasne aktivnosti … Odkrili boste, kaj vse v resnici črpa energijo iz vas in kaj bi morali opustiti, spremeniti ali izboljšati.

Potem vas čakata 2 pomembna koraka:

1. Ustvarite okolje, ki vas bo spodbujalo k napredku

Le tako se boste lahko premaknili naprej, dosegali zastavljene cilje in posegali po več. To vas bo izpopolnjevalo in osrečevalo. Zato previdno izbirajte, s kom se družite in izključite vse, ki ne verjamejo v vas. Tudi sami pri sebi poskrbite, da si boste omogočili napredovanje. Če morate pri delu veliko pisati, berite in večajte besedni zaklad. Vsi, ki se ukvarjate s športom tudi profesionalno, se rekreirajte tudi doma. Zdravo jejte, da boste pripravljeni na vse izzive in da boste polni energije. Saj vidite, kam pes taco moli.

2. Sprejmite dejstvo, da ni potrebe po perfekciji, da bi se imeli dobro

Na praznovanju rojstnega dne je deževalo, a so se vseeno vsi imeli odlično. Včasih stvari niso popolnoma takšne, kot bi si želeli, vendar se imamo vseeno lahko lepo. Ne stremite k popolnosti, ker je ne boste dosegli, bo pa iz vas zvlekla veliko negativnosti. Potrebne bo nekaj spontanosti, da boste popravili ali izboljšali situacijo, kar ne bo težko, če ne boste črnogledi. Tudi družina in partner niso popolni, pa jih imate vseeno neizmerno radi, kajne?

Ko opravite vse to, morate nov (zdrav in pozitiven) način življenja vzdrževati. Večkrat se razvajajte, počnite aktivnosti, ki jih imate radi, veliko se smejte, spočijte misli med tekom, dajajte in ne zahtevajte česa v zameno, ponudite pomoč … Tako boste ustvarjali lepe spomine in poskrbeli, da bo vsak dan dobro izkoriščen.