"Slaba vadba je tista, ki je niste opravili" (TOP motivacija za dni, ko se vam ne ljubi!)

"Slaba vadba je tista, ki je niste opravili" (TOP motivacija za dni, ko se vam ne ljubi!) (foto: profimedia) profimedia
19. 5. 2019

Težko bo premagati skušnjave in vztrajati do konca. Zato je tu nekaj citatov, na katere pomislite v najtežjih trenutkih. Na koncu boste lahko ponosni nase, telo pa vam bo hvaležno, da ste poskrbeli zanj.

Velik korak ste naredili že, ko ste se odločili, da boste ukrepali in se borili proti slabim navadam. Do cilja vam morda pomagajo tudi pozitivne misli.

 • Ne omejuj svojih izzivov. Izzovi svoje meje.

Med treningom morate biti pripravljeni izstopiti iz območja udobja in se podati v neznano. Težko bo, vendar si morate zastavljati vedno višje cilje. Premikajte meje tega, kar mislite, da zmorete.

 • Slaba vadba je tista, ki je niste opravili.

Drži, imeli boste boljše in slabše dni na treningu, vendar to ne pomeni, da se ne trudite. Včasih telo potrebuje več počitka, da lahko kasneje nadaljuje s polno paro. Slab trening je le tisti, ki ga popolnoma izpustite.

 • Vaše telo lahko doseže veliko. Misli so tiste, ki jih morate prepričati.

Fizično lahko dosežete veliko več, kot ta trenutek menite, da zmorete. Vendar morate prestaviti miselne ovire, ki ste si jih zadali. Te vas zaustavljajo na poti do cilja, ki bi ga lahko dosegli.

 • Naredi dodaten kilometer, tam nikoli ne bo gneče.

Če želite izstopati, se boste morali potruditi in iti malce dlje kot ostali. Zato odtecite še nekaj dodatnih metrov, priplezajte višje, plavajte hitreje … Opustite svojo utečeno pot.

 • Motivacija je tista, ki vas spodbudi, da začnete. Navada je tista, zaradi katere se v nadaljevanju še vedno trudite.

Ne stremite h kratkoročnim ciljem. Vzpostavite zdrave navade, ki jih boste ohranili tudi potem, ko zaključite z dieto. Takrat se začne pravo delo, saj morate nenehno vzdrževati, kar ste dosegli.

 • Prihodnost je odvisna od tega, kaj narediš danes.

Nehajte odlašati z dieto, rednimi treningi in preizkušanjem novih zdravih receptov. Če zase želite svetlejšo prihodnost, ukrepajte danes.

 • Sanje niso dosegljive, dokler se ne začnete truditi.

Citat si preberite predvsem takrat, ko se vam ne bo ljubilo na vadbo ali ko boste izbirali med jabolkom in čokolado. Želite narediti korak naprej ali obstati na točki?

 • Če menite, da je pomembno, boste našli pot, da to uresničite. Če se vam ne zdi pomembno, boste našli izgovor.

Razmislite, kako pomembno se vam zares zdi, da živite zdravo?

 • Ne odnehajte, ko boste utrujeni. Odnehajte, ko zares končate.

Ne vdajte se, ko boste začutili bolečino v mišicah, ampak šele, ko naredite zadnjo ponovitev. To prenesite tudi na druga področja in skušajte zdržati do konca.

 • Nikoli se ne odpovejte željam le zato, ker bi vzele veliko časa. Čas bo tako ali tako minil.

Da bi zares pridelali postavo, ki si jo želite, boste morda potrebovali kakšno leto. Se sploh splača? Seveda se. Konec leta ste lahko srečni in zdravi, ali zaskrbljeni za svoje zdravje in obupani, ker še niste nič naredili v tej smeri.

 • Naj vas ne ustavi strah pred neuspehom.

Pot do idealne postave ne bo z rožicami postlana in zagotovo boste večkrat neuspešni tako pri treningu kot pri hrani, vendar ne skrbite. Z vsakim novim poskusom imate boljše možnosti za uspeh.

 • Zmage pridelate med vajo, na tekmovanju jih le proslavite.

Ne stremite le h končnemu rezultatu, ampak k temu, da boste vedno od sebe dali vse. Lepo telo ne bo prišlo le z eno dobro navado. Nenehno se morate truditi in izboljševati, da boste na koncu lahko proslavili, kar ste si zaslužili s trdim delom.

Preverite tudi: