TO so triki, s katerimi ohranite optimizem v težkih časih

TO so triki, s katerimi ohranite optimizem v težkih časih (foto: Profimedia) Profimedia
2. 4. 2022

Se tudi vam dogaja, da v težjem obdobju popolnoma izgubite optimizem, zagon in voljo? Preverite, kako si lahko pomagate.

Namesto "meni" uporabljajte izraz "zame"

Se tudi vi v težkih časih sprašujete: "zakaj se to dogaja ravno meni?" Tako miselnost preprosto spremenite s spremembo ene besede. Trenutni izzivi se ne dogajajo vam, dogajajo se za vas. 

Bodite hvaležni

Vsak dan si zabeležite najmanj 3 stvari, za katere ste hvaležni. Z redno prakso boste tudi na življenje avtomatsko gledali bolj optimistično. Zmogli boste videti pozitivne stvari tudi v težjih situacijah.

Skrbite zase

Pomembno je, da v težkih časih še vedno poskrbite zase. Bodite nežni do sebe, vzemite si čas zase ter poskrbite za zadostno količino spanca in aktivnosti.

Preživite čas z bližnjimi

Ljudje, ki jih imate radi, lahko v vaše življenje vnesejo nekaj optimizma in svetlobe. Morda vas bodo potolažili, vas nasmejali ali vas samo za trenutek zamotili od svojih težav. Preživite nekaj časa tudi z njimi.

Dovolite si slabe dni

Nesmiselno se je siliti v pozitivno razmišljanje in potlačiti neprijetne občutke. Ozavestite, kaj čutite in si dovolite, da ste kdaj tudi žalostni, jezni, razočarani. Vse to je del življenja.

Preživite čas v naravi

Narava deluje pomirjujoče in celo zdravilno. Izklopite svoj telefon in se odpravite na sprehod v bližnji gozd. Prisluhnite šumenju vetra, opazujte drevesa ter zadihajte svež zrak. Vaše misli vam bodo hvaležne.

Pomagajte drugim

S tem, ko ste prijazni do drugih, pomagate tudi sebi. Bodite solidarni in priskočite na pomoč ljudem ali živalim v stiski. Po tem se boste počutili boljše, hkrati pa boste še komu polepšali dan.