Zabavne aktivnosti, ki jih morate preizkusiti to poletje

Zabavne aktivnosti, ki jih morate preizkusiti to poletje (foto: Profimedia) Profimedia
30. 5. 2017

Ste tudi vi med tistimi, ki si vsako leto zastavijo stvari, ki jih bodo opravili to poletje, vendar načrt vedno pade v vodo? Cilje si začrtajte natančneje in ustvarite seznam aktivnosti, ki jih boste letos zares preizkusili.

Zakaj bi morali imeti svoj list aktivnosti za poletje?

Ker boste z njim odkrili nove dogodivščine v vaši neposredni bližini, za katere niste vedeli, a bi vas morda zanimale. Delanje seznama bo spodbudilo vašo željo po iskanju novih izkušenj, ki vam bo prav prišla tudi na ostalih področjih življenja. Znanje vedno prav pride. Poleg tega poletja ne boste preživeli zaprti med štiri stene. Čeprav imate morda klimo in komaj čakate, da se zaprete in zleknete v hlajeno ozračje, vas zunaj čaka veliko boljših priložnosti. Spisek vas bo motiviral, da izpolnite vse, kar ste si zadali. Še bolje bo, če ga imate na vidnem mestu in obkljukate stvari, ki ste jih že naredili. Da bo vse skupaj precej zabavno, verjetno ne potrebujemo poudarjati.

Kako narediti list z željami?

Najprej zapišite vse, kar si želite uresničiti to poletje. Pobrskajte po spletu tako za aktivnostmi, ki se dogajajo v vašem kraju kot tistimi malo bolj oddaljenimi. Pazite tudi, da bo vse skupaj uresničljivo. Če na primer veste, da ne boste imeli toliko prostih dni, si dogodke organizirajte med vikendom. Potem izbrane stvari napišite na velik list papirja, ki ga postavite na opazno mesto. Izdelajte še približen proračun, ki ga lahko porabite za dogodke. Nazadnje postavite datume (ki se jih zagotovo držite!) in pripravljeni ste na poletje.

zmaj

Primeri aktivnosti, ki jih lahko preizkusite:

Piknik. Pa ne na domačem vrtu, ampak v gorah ali nekje, kamor ne zahajate pogosto.

Pohod. Obstaja veliko odličnih priročnikov z idejami za izlet in opisi poti. Pozanimajte se tudi o zahtevnosti in pred odhodom poglejte vreme. Čeprav bo sončno, se v gore ne odpravljajte samo v kratkih hlačah in majici. Vreme se hitro spreminja, zato s seboj vzemite pelerino ali vetrovko.

Spuščanje po reki s kajakom. Na vseh večjih rekah po Sloveniji lahko najamete kajak in celo nekoga, ki vas bo spremljal, če sami nimate dovolj znanja. Reke so iz te perspektive veliko bolj adrenalinske.

Zasilo (brunch) s prijatelji. Pokličite prijatelje in jih povabite na pozen zajtrk, ki meji že na kosilo. Vsak naj prinese nekaj sestavin za pripravo vaših najljubših jedi. Uživajte v pogovoru in dobri družbi.

Film pod zvezdami. Poleti je večkrat organizirano gledanje filmov na prostem. Pozanimajte se, kdaj in kje se bo to zgodilo, vzemite odejo in se odpravite na večerni zmenek.

Opazujte sončni zahod. Med tednom in ob drugih letnih časih za to ne najdemo prostega trenutka. Poletje je kot nalašč, saj sonce zaide kasneje in zagotovo boste vsaj en dan zvečer imeli čas. Doma, v naravi ali kje drugje, povsod je izkušnja fantastična.

Boj z vodnimi pištolami. Včasih se morate sprostiti in zabavati kot otroci. Vodne pištole v vsakomur izzovejo smeh in tekmovalnost, poleg tega boste vsaj za hip pozabili na težave in obveznosti.

Nabiranje sadja. Popolnoma drugače je pojesti sadje, ki ga kupite v trgovini in tisto, ki ga naberete sami. Če nimate svojih sadnih dreves, obstaja veliko kmetij, kjer si lahko sadje naberete sami, pokažejo vam lahko tudi izdelovanje sira in druga kmečka opravila.

Naredite sladoled. Na spletu najdete veliko receptov za pripravo sadnih in čokoladnih sladoledov. Model za sladoledne lučke pa dobite v vsaki bolje založeni trgovini z živili.

Odklopite se od elektronskih naprav. Kar za cel dan! Odpravite se na izlet, preživite dan s prijateljem ali partnerjem, počnite tisto, za kar vedno zmanjka časa.

Preizkusite mini golf in paintball. Tega verjetno ne počnete vsak dan, zato bo izkušnja zanimiva. Še posebej paintball je odlična aktivnost za povezovanje in grajenje zaupanja. Morda se ga udeležite skupaj s sodelavci.

Pojdite v adrenalinski park. Nič ni boljšega kot jezo, napetost in stres uničiti z adrenalinskimi gugalnicami in plezanjem. Ugotovite, česa vas je strah in ali ga lahko premagate.

Preberite tudi: