Veste, koliko časa bi morali zračiti vsak dan, da boste imeli od tega dobre posledice?

23. 11. 2022

Ste tesno zaprli okna in vrata, da notri ne bi prišel mraz? Pravzaprav si s tem lahko naredite škodo. Poglejte, koliko minut dnevno bi morali zračiti prostore. 

Slika 1/3

Pozimi se radi zapremo med štiri stene, da nam je toplo. Na kraj pameti nam ne pride, da bi odprli okno in v notranjost spustili mrzel zrak. Vendar to lahko terja davek tudi na zdravju. Dali vam bomo odlične razloge, da boste zračili vsak dan in povemo vam tudi, koliko časa bi morali okno pustiti odprto. 

ZMANJŠATE TVEGANJE ZA BOLEZNI

Odpiranje oken, tudi če le za nekaj minut dnevno, lahko močno zmanjša tveganje, da boste to zimo zboleli. In kot vemo, smo v času, ko zboli največ ljudi, zato so možnosti toliko večje. Izvor bolezni je lahko tudi postan zrak v prostoru, v katerem so še vedno ujeti virusi in bakterije vseh, ki kašljajo, kihajo in pridejo na delovno mesto z raznimi simptomi prehlada. Redno zračenje prinese v prostor svež zrak in to prepreči. 

Če odpirate okna premalokrat, boste na njih opazili kondenz. To ni le nadležno, ker morate vsako jutro pobrisati okna in jih zato tudi večkrat očistiti, ampak lahko povzroči nabiranje PLESNI in drugih škodljivih snovi v vašem domu. Če ste dolgo izpostavljeni plesni, virusom, bakterijam, prahu in drugim stvarem, ki ostajajo v prostoru zaradi pomanjkanja zračenja, lahko izkusite glavobole, vrtoglavico, slabost, razne infekcije ...

Profimedia

Preverite tudi Kaj storiti, če se partner norčuje iz vašega telesa? Je to konec zveze ali se jo da rešiti? ali pa Mmmm, božansko! Kako v 10 minutah pripraviti popolno čokoladno sladico?