ZATO bi si morali vedno preobleči mokre kopalke!

ZATO bi si morali vedno preobleči mokre kopalke! (foto: Profimedia) Profimedia
21. 7. 2022

Si tudi vi ne preoblečete kopalk, ko pridete iz vode? Preverite, zakaj tega nikoli ne bi smeli početi.

Poletje je tisti krasen čas v letu, ko je popolnoma sprejemljivo živeti v kopalkah in se ves dan sproščati ob vodi. 

A poležavanje v mokrih kopalkah lahko privede do različnih težav. Preverite, zakaj se morate preobleči vsakič, ko pridete iz morja.

Mokre kopalke = raj za bakterije

Bakterije in glive najbolj uspevajo v toplih, vlažnih in temnih prostorih, kot so mokre kopalke ali oblačila za vadbo. Sploh, če ste nagnjeni k bakterijskim ali glivičnim okužbam je zato pomembno, da se preoblačite po tem, ko pridete iz morja.

Kopalke v vodi navadno absorbirajo različne kemikalije in organizme, ki so v bazenu ali morju. Ko enkrat izstopite iz vode, so vaši intimni predeli z vsemi temi snovmi v tesnem stiku. To lahko poruši ravnovesje zdravih bakterij v intimnih predelih in privede do težav, kot so glivična vnetja, okužbe sečil ter vaginitis - vnetje nožnice (slednje je lahko je glivično ali bakterijsko).

Srbečica in izpuščaji

Če nosite mokre kopalke in pridete v stik z dermatofiti (vrsta gliv), se slednje lahko razširijo po koži. Najpogosteje se razširijo na kožo genitalij, notranje strani stegen in zadnjice. To lahko privede do številnih kožnih neprijetnosti, kot so izpuščaji ter srbečica.

Posamezniki z bolj občutljivo kožo pa imajo lahko težave že samo ob neprestani izpostavljenosti vlagi, zato je v teh primerih še toliko bolj pomembno, da se redno preoblačijo.

Tudi, če se vaše kopalke ob sončnih dneh hitro posušijo, poskrbite, da si jih preoblačite. Tako boste poskrbeli za resnično brezskrbno, udobno in prijetno poletje.

Vir: huffpost.com