Ženske z večjimi zadnjicami so pametnejše in bolj zdrave, pravi študija

4. 2. 2024
Deli
Ženske z večjimi zadnjicami so pametnejše in bolj zdrave, pravi študija (foto: Profimedia)
Profimedia

Ste vedeli, da obline lahko poskrbijo tudi za vaše zdravje in izboljšano funkcijo možganov? Preverite, kaj so ugotovili znanstveniki!

Na priznani univerzi Oxford so naredili raziskavo, v kateri so analizirali podatke kar 16.000 žensk različnih starosti in narodnosti. Ugotovili so, da imajo ženske z večjo zadnjico manj kroničnih bolezni.

Ne spreglejte:

Stroka je mnenja, da maščoba (v zmernih količinah) na spodnjem delu telesa deluje "varovalno". Izkazalo se je, da imajo ženske z večjo zadnjico nižji nivo holesterola in glukoze v krvi, s čimer imajo tudi manj tveganja za nastanek srčno-žilnih in metabolnih bolezni.

Obenem pa so ugotovili tudi, da imajo take ženske v telesu več omega-3 maščobnih kislin, ki delujejo protivnetno. A to še ni vse; omega-3 maščobne kisline prav tako pripomorejo k izboljšanem razvoju in funkciji možganov, iz česar je sklepati, da imajo ženske z večjo zadnjico tudi izboljšane kognitivne sposobnosti.

Stroka pa ob tem poudarja, da je najpomembneje, kako se počutimo in kakšen življenjski slog imamo. Če smo zadovoljni s svojim telesom, se počutimo dobro v svoji koži ter svoje telo razvajamo z zdravo prehrano in zadostno mero gibanja, je izboljšano tudi naše zdravje, kognitivne sposobnosti ter splošno počutje.

Vir: YourTango

Novo na Metroplay: "Ljudje smo vedno bolj odprti za psihoterapijo" | Drago Švajger