Zimski seznam stvari, ki jih morate nujno narediti!

Zimski seznam stvari, ki jih morate nujno narediti! (foto: Profimedia) Profimedia
27. 11. 2021

Kaj najraje počnete pozimi? Pripravili smo seznam, ki bi ga moral odkljukati vsak! 

Zimo si naredite kar se da lepo in poskrbite, da boste med obveznostmi našli tudi nekaj trenutkov zase. Lahko na spodnjem seznamu naredite že kakšno kljukico?

Dovolj se gibajte

Nikar se ne zaprite med štiri stene, ampak se toplo oblecite in si privoščite sprehod po zasneženi naravi. Vsak dan vsaj nekaj minut preživite zunaj. 

Naredite zabavo v božičnih puloverjih

Nimate božičnega puloverja? Potem je zabava razlog, da si ga boste omislili. Preden se vam urnik čisto zapolni, naredite zabavo kar pri sebi doma za vse prijatelje, ki jih decembra morda ne boste toliko videli. Lahko že novembra. 

Preberite kakšno dobro knjigo

Preden nam naštejete vse razloge, zakaj nimate časa za knjige v decembru, prisluhnite: če si ne boste vsaj pred spanjem (ali v drugem delu dneva) vzeli nekaj časa zase in za umiritev misli, bo vaše telo podleglo stresu. 

Naučite se česa novega

Lahko se naučite novega zimskega športa, preizkusite nov recept ali kako drugače stopite iz cone udobja. Ne dovolite, da bi hibernirali v svojem mehurčku. 

Poskusite zimske slaščice

Privoščite si vašo najljubšo vročo čokolado, poskusite piškote vaše babice in druge slaščice ... Ampak ohranite ravnovesje in še vedno jejte pretežno zdravo hrano. Če boste redno telovadili in se držali uravnoteženega jedilnika, vam tudi sladice ne bodo naredile škode. 

Imejte dan za razvajanje

Naredite si ga doma ali se odpravite v savne, uredite si frizuro, privoščite si masažo ... Najbolje kar v sredini meseca, da se za hip umirite in zmanjšate stres. 

Ustvarite novo fitnes rutino

Če pozimi ne želite na tek ali drugih aktivnosti izvajati zunaj, čim prej ustvarite vadbeno rutino, ki jo boste lahko izvajali doma ali v telovadnici. In kar je najpomembneje: držite se je! Cel december boste ostali fit in imeli veliko energije. 

Obvezen filmski večer

Na sporedu bodo seveda vsi božični filmi, ki si jih imate na seznamu in pričarajo čarobno praznično vzdušje. 

Igrajte se na snegu

Ne, starost ni pomembna. Naredite snežaka, kepajte se, sankajte, pojdite na sprehod v snegu ... Dobro počutje je zagotovljeno! In ni ga boljšega, kot se vrniti na toplo in skuhati topel čaj. 

Občasno izključite elektronske naprave

December bo stresen mesec, zato si izberite del dneva, ko boste vsaj za trenutek izključili vse naprave in počeli kaj, kar ni povezano z njimi. Potrebujete občasen odklop od hitrega tempa, da mu boste lahko sledili.