3 vaje za vitke noge

3 vaje za vitke noge (foto: profimedia) profimedia
19. 5. 2021

Prvi nasvet, ki vam ga damo - telovaditi začnite danes. Če boste pridno delali vaje za noge in jim morda dodali še kakšen počep, potem boste zagotovo hitro videli pozitivne učinke. Vsak drugi dan pojdite še na polurni tek ali dolg sprehod. Hitra hoja dela čudeže, no predvsem poskrbi za vitke noge.

Pred treningom se obvezno ogrejte. Razmigajte celo telo.

Naredite štiri serije po 10 do 15 ponovitev. Za večjo obremenitev lahko v roke vzamete tudi uteži. In mimogrede - ne pozabite, da imate dve nogi, torej morate vse vaje narediti na obe nogi.

1. Izpadni korak

profimedia

Variacij vaj, ki vključujejo izpadne korake, je veliko, a začnete lahko s povsem osnovnimi.

Naredite velik razkorak, teža naj bo na sprednji nogi, zadnja je le za oporo. Začnite se spuščati proti tlom, a pazite, da boste pri tem na obeh nogah držali pravi kot. Koleno ne sme iti čez palec na nogi.

2. Izpadni korak v stran

profimedia

Namesto naprej tokrat naredite izpadni korak v stran. Delajte počasi, pazite, da vas nič ne boli. To je odlična vaja za čvrsta in vitka notranja stegna. Lahko samo držite položaj in nihate, lahko pa se vračate v stoječ položaj in se spuščate nazaj v izpadni korak.

3. Plié počep

profimedia

Noge dajte narazen in naredite počep. Trup naj bo raven in trebušne mišice napete. Nekaj časa zadržite v tem položaju, nato pa od tal dvignite pete ter zadržite.

Lahko izmenično dvigujete najprej levo nato desno peto, potem obe skupaj. Noge vas morajo po desetih, petnajstih ponovitvah že pošteno peči. Odlična vaja za vitke noge.