Fit dekleta na Instagramu razkrivajo: zakaj NIKOLI ne boste izgledali kot fitniserke?

Fit dekleta na Instagramu razkrivajo: zakaj NIKOLI ne boste izgledali kot fitniserke? (foto: profimedia) profimedia
21. 10. 2022

Sledite profilom z zdravo vsebino na Instagramu v upanju, da boste nekoč izgledali kot ta fit dekleta? Žal se vaši upi ne bodo uresničili ... Postrežemo vam z njihovimi skrivnostmi. 

Instagram je preplavljen s fotografijami popolnih teles ljudi, ki pravijo, da se zdravo prehranjujejo in skoraj vsak dan telovadijo. Ste poskusili vse narediti, kot oni in še vedno ne izgledate tako popolno? Žal tudi nikoli ne boste, saj imajo fit ljudje svoje skrivnosti ...

Tako hitro pozabimo, da fotografije na družbenih omrežjih kot je Instagram ne prikazujejo resničnosti, vsaj ne vedno. Tokrat so svoje skrivnosti izdale fitniserke in verjamemo, da vam bo ob spodnjih fotografijah veliko lažje. 

Najpogosteje so na fotografijah skrita stanja, s katerimi se spopada mnogo žensk, tudi slavne osebe in Instagram "fit dekleta". Na fotografijah NIKOLI ne boste videli:
  • celulita, s katerim se spopada med 80 in 90 % žensk in verjetnost, da je ravno tista vplivnica, ki jo spremljate, izjema, je zelooo majhna. Ga pa očitno dobro prikrije. 

  • strij, ki se pojavijo, ko se koža prehitro raztegne, npr. pri porodu, povečanju kilogramov, v puberteti ... Lahko zbledijo, ne bodo pa izginile. 

  • napihnjenega trebuha. Tako je, niste edini, ki se bori z napihnjenostjo po določeni hrani, a če čez potegnete pajkice, je stvar videti popolnoma drugačna. 

  • oblin pod pazduhami, ki se pojavijo, ko oblečete tesen nedrček ali majico.

  • povešene kože, ki se lahko pojavi ob izgubi kilogramov ali po rojstvu. 

Tu je nekaj objav, ki razkrivajo (ne)popolne postave:

(podrsajte v desno)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Danae | Angles + Self Love (@danaemercer)

"Imate izboklino na spodnjem delu trebuha? Maščobo na telesu? 

Super, jaz tudi. Imela sem jo, preden sem bila noseča in še vedno jo imam. In to je povsem vredu. Ker žensko telo potrebuje maščobo. In včasih tista "zdrava maščoba" pač obleži na spodnjem delu našega trebuha in varuje notranje organe.

V enem obdobju dvojega življenja nisem imela menstruacije. Moja teža je bila prenizka. Čeprav je bil moj trebuh raven in moja stegna zelo ozka, sem na notri stradala. Zato je telo ukinilo ne nujne funkcije, kot je menstruacija. 

...

Zdravje je veliko več od tega, kar vidite v ogledalu. Telesa so različnih oblik in velikosti. S prehranjevanjem skrbimo zase in za svoje telo."

To je zapisala Dana pod svojo objavo. 

Potem je tu še skrivnost značilne slike Kim Kardashian, kjer kaže svojo zaobljeno zadnjico.

Kot boste videli, ima Dana na zadnjici celulit kot veliko drugih žensk, na fotografiji pa izgleda zadnjica bolj polna in popolnoma brez cilulita. Skrivnost je le v pozi. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Danae | Angles + Self Love (@danaemercer)

In še slavno poziranje v kopalkah. Kako izgleda, ko fit vplivnica objavi popolno sliko v kopalkah in kakšna je v resnici? Dana brez sramu pokaže svoje obline in pokaže realnost. Zaradi tega se poleti ne boste več primerjali s fotografijami ...

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Danae | Angles + Self Love (@danaemercer)

Kot ste lahko videli, fotografije ne kažejo realnega stanja, zato se nehajte primerjati z njimi. Raje se osredotočite na svoje zdravje: gibajte se, jejte pretežno zdravo in uživajte v družbi svojih bližnjih.