Jennifer Aniston je delila presenetljivo preprosto skrivnost, kako pri 54 letih ohranja svojo fenomenalno postavo

23. 11. 2023
Deli
Jennifer Aniston (foto: Profimedia)
Profimedia

Igralka, ki jo mnogi verjetno najbolj poznamo iz kultne serije Prijatelji, te dni pa jo lahko spremljate v novi sezoni serije The Morning Show, je delila svojo preprosto rutino.

Ko gre za pogovor o skrbi za dobro počutje in o ohranjanju fit postave, igralka svojo rutino vedno deli brez zadržkov. Nedavno je v pogovoru za revijo CR Fashion Book povedala, kako izgleda njena rutina. 

Ko so jo vprašali, kaj počne, je najprej povedala: »Pijem veliko vode, se vsak dan gibam, poskušam jesti polnovredno, svežo hrano in čim več spati.«

Spanje je zelo pomembno, a včasih delo prekriža načrte.

Spanje je zelo pomembno, a včasih delo prekriža načrte.

Profimedia

Sicer je priznala, da je to zadnje (spanje) zanjo precejšen izziv, vendar je tako pomembno.

V intervjujih je tudi večkrat spregovorila, da njeni obroki vedno vključujejo neko vrsto zelenjave in beljakovine, tudi prigrizki so del njenega dneva. Rada si privošči jabolko, mandljevo maslo ali kokice. Ali preprosto nekaj, kar si tisti trenutek zaželi. 

Ob vikendi pa, »delam, kar hočem,« pravi Jennifer. »Privoščila si bom pico ali burger ali testenine ali kaj posebnega.«

Vadba, na katero prisega v zadnjem času je funkcionalna vadba, ki vključuje opremo, kot so elastika, drsniki … – tako aktivira in krepi celo telo.

PREIZKUSITE VAJE Z DRSNIKI: 3 vaje za čvrste trebušne mišice, ki bodo pravi izziv! Zmorete? (VIDEO)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Trenirati poskuša vsaj štiri dni v tednu, vsaj en dan pa posvetiti daljšemu sprehodu ali pohodu, je povedala v intervjuju za Women's Health. Če ji le dopuščata delo in življenje. Ko dela, včasih trenira le dvakrat ali trikrat na teden. 

»Nase ne pritiskam več tako kot včasih,« je še dejala. »Včasih sem se zbujala ure, preden sem morala v službo.« Kar je pogosto pomenilo tudi trening ob 4. uri zjutraj. Svoj čas je naučila izkoristiti učinkoviteje. 

»Mislimo, da moramo telovaditi celo uro in to je lahko nekoliko zastrašujoče.« In dodaja, da lahko učinkovita vadba traja tudi samo dobrih 20 minut, če je to čas, ki ga imate na voljo, celo 10 minut. 

Povsem je opustila kardio, tek in boot kamp, ki traja uro ali več, »zato ker moja kolena tega ne zdržijo več in preprosto ni učinkovito.«

Še vedno pa vključuje jogo in pilates. 

Poleg vsega tega poskuša biti pozorna tudi na to, čemu dovoli vstopiti v svoj notranji prostor, je razložila. »Naš svet se sooča z nekaterimi izzivi in vem, da nam je vsem mar, a mislim, da je včasih nujno izklopiti hrup.«

Bonus video: Pilates vadba za začetnike