Kako se motivirati za vadbo tudi v dežju, mrazu in temi? 8 nasvetov za super aktivno zimo in seksi pomlad!

Kako se motivirati za vadbo tudi v dežju, mrazu in temi? 8 nasvetov za super aktivno zimo in seksi pomlad! (foto: Photo by Tim Savage from Pexels) Photo by Tim Savage from Pexels
4. 11. 2019

Dejstvo je, da je težje začeti na novo kot le nadaljevati z dobrimi navadami. Torej, če ste ravno pretekli ljubljanski maraton ali ste poleti res pridno plavali, trenirali in imeli zares sanjsko postavo – zakaj bi zdaj nehali? Naj vam zaupamo – najtežje je obuti športne copate in dvigniti ritko, ko ste enkrat že ne poti na trening, je vse že krasno.

Trenirajte s prijateljico

Zelo pomembno je, da na treninge ali na fitnes, v dvorano ali na tek hodite radi. Torej v družbi prijateljice ali prijatelja bo vse lažje, malo klepeta, malo treninga. A naj vam položimo na srce – trenirajte s prijateljico, za katero veste, da ne bo odnehala, ni lena in ne išče vedno slabih izgovorov, zakaj ne more na trening.

Najemite si osebnega trenerja

Če se težko motivirate, pomislite na možnost, da lahko v večini fitnes centrov najamete osebnega trenerja. Lahko individualno ali pa v manjši skupini. Osebni trener vas bo spodbujal, da ne obupate, delal pa vam bo tudi družbo, da vam bo čas hitreje minil in bo vaša vadba zabavnejša. Pa tudi, saj veste – če boste plačali, boste imeli še en razlog več, da ne odnehate.

Močna želja po napredku

Kot mnogi pravijo, če si nekaj močno želite, se to tudi uresniči. Seveda, za lepo telo je potrebno veliko truda in napora, še bolje pa je, da vaša želja postane kar navada. Če se boste navadili telovaditi, vam bo vadba prišla v kri in težko boste odnehali. Če boste pozimi pridni, boste drugo leto na tenisu boljši in na maratonu hitrejši.

Pripravite se na vse mogoče izgovore

Ko boste utrujeni ali pač leni, ker je bilo v službi naporno in je zunaj tema, si boste hitro začeli izmišljevati izgovore, zakaj lahko izpustite trening. Predlagamo vam jutranje treninge, saj tako ne boste imeli izgovorov, zakaj ne morete telovaditi. Večina fitnesov se odpre že pred 6. uro zjutraj. Tako kot ne popuščate drugim, ne prizanestite niti sebi. Vsaj ne pri vadbi. 

Odlično počutje, tudi v ozkih kavbojkah

Ko boste začeli resno telovaditi, bodite pripravljeni na to, da je pot do lepega telesa dolga in zima je odličen čas, da se pripravite na seksi pomlad in poletje. Za lepo ritko in ozek pas se boste morali kar nekaj časa potiti in se motivirati, da ne obupate pred koncem. A spomnite se, kako dobro se počutite, ko skrbite zase in kako lepo vam pristajajo tiste ozke kavbojke, ki ste jih kupili predlani. Morda boste na začetku opazili razliko, nato pa bo vaše telo ostalo enako. Nikakor ne obupajte, saj boste s pravilno zastavljeno vadbo in prehrano osvojili želeni cilj. Če se tega ne boste zavedali, vam bo hitro zmanjkalo motivacije za vadbo.

Pomagajte si z glasbo

Ko se odpravite na vadbo, poslušajte glasbo, ki vam je pri srcu in vam da energijo. Če obiskujete fitnes, poskrbite za svojo glasbo. Ni pomembno, kakšno vrsto glasbe izberete, pomembno je samo, koliko vam ta glasba pomeni in kakšen učinek ima na vas. Vadba bo na takšen način postala zabavnejša, motivacije pa praktično sploh ne boste potrebovali.

Nagradite se!

Ko boste šele začeli vadbo, se vam bo najverjetneje težko držati načrtovanih vadb in drugačnega jedilnika, zato se vsak teden nagradite z eno stvarjo, ki jo imate najraje. Ali je to kos čokolade ali je to kos najboljšega sira, presodite sami. Na takšen način boste ostali motivirani za nadaljnjo vadbo.

Bodite ponosni na svoj novi življenjski slog

Z motivacijo zagotovo ne boste imeli težav, če boste redno vadbo in pravilno prehrano vključili v svoj vsakdan. Ko se boste "navadili" na takšen način življenja, vam bo vadba pomenila nekaj več kot le pot do lepega telesa. Izgovorov ne boste več potrebovali, saj boste čutili potrebo po gibanju. In ko bodo začele deževati pohvale, kako dobro ste videti, si boste hvaležni, da vas megla in zgodnja tema nista samo potisnili na kavč.

L.T.D 

Preberite še: Prigrizki za vse, ki ne jejo kruha ali 7 razlogov, zakaj morate začeti redno plavati?