Preden stopite v fitnes ... Preberite ta zapis!

Preden stopite v fitnes ... Preberite ta zapis! (foto: Arhiv www.facebook.com/StephanieLynnHoldmeyer) Arhiv www.facebook.com/StephanieLynnHoldmeyer
26. 9. 2017

Stephanie Holdmeyer, študentka na univerzi v Missouriju, je zapisala zelo močno sporočilo, potem ko sta s prijateljem Chrisom v fitnesu prejela številne neprimerne opazke, nekateri pa so celo objavljali njune fotografije ne družbenih omrežjih. To je sporočilo, ki bi ga moral prebrati vsak.

Opazke so letele predvsem na račun pasu za dvigovanje uteži, ki ga je nosila med treningi. Češ, kaj pa misli, da je. Toda nihče ni vedel, da se je Stephanie v fitnes vrnila po operaciji hrbtenice.

Na svojem Facebook profilu je nato zapisala naslednje:

Nihče od nas ne ubeži obsojanju. Morda zato, ker si ljudje sploh ne vzamemo več časa, da bi o nekom izvedeli kaj več in ga dejansko razumeli.

Tisti moški, ki da je predebel? Obsojajo ga zaradi njegove teže, a ne vedo, da je izgubil dobrih 45 kilogramov in zato že danes živi drugačno življenje.

Tisti tip s suhljatimi nogami? Prestal je kar sedem operacij kolena in je sredi zahtevnega procesa okrevanja, ko si močno prizadeva, da bi svojim nogam spet povrnil moč.

Tisto suho dekle, ki 'bi moralo več pojesti'? Pravzaprav se v svoji koži zelo dobro počuti, bi pa z veseljem imela tudi kak kilogram več, a ima od nekdaj tako hitro prebavo.

Tisti otrok, ki vam sledi na vsakem koraku? K vam pogleduje zato, ker ste njegov vzornik in bi se rad naučil vaših gibov, a je preveč plašen, da bi pristopil in vas ogovoril.

Tista punca s 'slabo postavo'? Preden je stopila na tehtnico, se je na to preizkušnjo psihično pripravljala, tako prestrašena je bila in zaskrbljena, da jo bodo ljudje obsojali. V vsako vajo, ki jo izvede, močno dvomi, a jo je preveč sram, da bi prosila koga za nasvet.

Tisti mišičnjak, ki se vam zdi domišljav? Odraščal je v revščini, telesna aktivnost pa je bila edina alternativa brezciljnemu tavanju od alkohola k drogam in nazaj. Mislite, da je domišljav. V resnici pa je le zelo osredotočen in temu, kar ga je v življenju rešilo, zelo predan.

Tista ženska, ki se 'tako dolgo' zadržuje na vaši najljubši fitnes napravi? Mama samohranilka je. Da preživi tri otroke, ima dve službi. Rada bi opravila vse vaje iz svojega programa, a zaradi napornega delavnika med posameznimi serijami potrebuje več počitka."

Preberite si še: Najboljše motivacijsko pismo, kar ste jih kdaj prebrali!

Foto: Arhiv Stephanie Lynn Holdmeyer