3 preprosti nasveti, ki vam bodo pomagali do cilja

3 preprosti nasveti, ki vam bodo pomagali do cilja (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
12. 1. 2015

Ste tudi vi eni izmed številnih, ki si je zadala, da bodo po novem letu spremenili vse tiste navade, ki onemogočajo, da bi bili 'lepši', bolj zdravi, bolj zadovoljni s svojim videzom? Vam uspeva?

Če vam, potem ste en izmed redkih. Če ne, potem pa dobrodošli v klubu večine.

Ja, res je. Noro težko se je kar naenkrat obnašati popolnoma drugače. Si za prvi zajtrk pripraviti 'neobičajen' obrok, razmišljati vnaprej, kaj boste vzeli s seboj v službo, kako si boste splanirali dan itd.

Že pri prvem se ustavi. Odprete hladilnik in ničesar 'pametnega' ne najdete. Vse, kar imate na voljo, so sarma, čokoladna tortica, domači babičini piškoti, nekaj ostankov narezka, pršut, suha salama, sir in drobtinice kruha. Odprta steklenica vina in trije različni sadni sokovi.

In seveda, še trenutek prej, preden ste odprli hladilnik, ste bili trdno prepričani, da od zdaj dalje boste pa drugače jedli, bolj zdravo oziroma bolj usmerjeno v izgubo tistih nekaj na novo pridobljenih kilogramov.

Ne gre kar tako, a ne?!

Ni tako lahko kar preklopiti, ko ste pa še včeraj zvečer imeli prijatelje na obisku in ste veselo pikali po pripravljenem narezku, ki ste ga pripravljali skoraj eno uro, da je bil že na pogled mamljivo dober, izbirali med koščki kruha, ki se je kar topil v ustih, in nazdravljali željam in ciljem v prihajajočem letu.

Kako naj bi zdaj, takoj naslednje jutro, že počeli stvari oziroma se obnašali popolnoma drugače, gledali na stvari, hrano, dejanja iz drugega vidika.

Predlagam vam, da se ustavite in nadaljujete takole

1. Prvi dan, ko se boste odločili, da je čas za spremembe, najprej poskrbite, da se znebite vse hrane, ki naj ne bi prišla v poštev. Se pravi, da poskrbite, da imate pripravljen nov teren, po katerem boste dnevno hodili.

Že to, ali vam bo uspelo, bo zelo velik korak v smeri k vašim željam in ciljem.

2. Ne zastavljajte si pretežkih izzivov in nalog. Verjamem, da ste lahko zelo trdni in močni vendar riniti z glavo skozi zid pomeni le eno, in sicer glavobol.

3. Počasi vpeljujte spremembe in se jih naučite sprejemati kot del sebe. Le tako se boste lahko premaknili iz svoje cone udobja in dejansko dosegli, da spremembe ne bodo več samo spremembe, ampak del vašega novega načina življenja.

Barbara Novak, profesionalna osebna trenerka z ameriško licenco AFPAA

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri