Kaj morajo vedeti vsi rekreativni športniki o vnetju mehurja?

25. 5. 2022

Če se vsaj občasno rekreirate, morate vedeti nekaj stvari o vnetju mehurja, ki je pogostejše, kot si mislite. 

Slika 1/3

Nujno morate na stranišče. Spustite vse, kar imate v rokah, stečete do stranišča, in ko ste končno tam, začutite le pekoč občutek in bolečino. Potem se vse skupaj kmalu spet ponovi. Poznate občutek? Potem ste se že srečali z vnetjem mehurja in dobro veste, kako neprijetno je lahko. 

Ste se kdaj vprašali, kako je s kombinacijo vnetega mehurja in telovadbe? Za vas smo pripravili 3 pojasnila, ki jih morate vedeti. 

HIDRACIJA PREPREČUJE IN IZBOLJŠA STANJE

Bakterije, ki povzročajo vnetje in so naredile katastrofo v vašem mehurju, se odplaknejo iz sistema z urinom. Zato imate manj možnosti za infekcijo, če redno hodite na stranišče, kar pa dosežete z zadostno hidracijo. Poskrbite, da boste več vode spili med in po športnih aktivnostih, saj lahko ravno takrat dehidrirate telo. 

V raziskavi iz leta 2017 so ženske, ki so bile bolj nagnjene k vnetju mehurja, tveganje precej zmanjšale tako, da so dnevno spile 6 kozarcev vode več od običajne količine. 

Raziskava: https://www.medscape.com/viewarticle/886775

Ko vam zdravnik diagnosticira vnetje, vam bo priporočil redno hidracijo in takrat je priporočljivo, da spijete več vode kot običajno. Glede ostalih oblik zdravljenj, tako z antibiotiki kot z domačimi pripomočki, pa se pogovorite z zdravnikom, saj se med seboj lahko tudi izključujejo.

profimedia

Preverite tudi Kaj sem pridobila (in kaj izgubila), ko sem dva meseca vsak dan prehodila 10.000 korakov ali pa TO živilo je obvezen del prehrane vsakega tekača (in ni ga težko dodati k jedem)