Kako manekenke skrbijo za svojo postavo?

Kako manekenke skrbijo za svojo postavo? (foto: TopFit Planet) TopFit Planet
5. 2. 2013

Številni mislijo, da so manekenke in fotomodeli z drugega planeta. Njim ni treba paziti na prehrano, kaj šele hoditi v fitnes. Naravno so lepe, njihova genetika pa je takšna, da se lahko vse dneve bašejo s sladkarijami, pa se jih nikjer nič ne prime.

Pa je to res?

Seveda ne! Še kako morajo garati za svoja izoblikovana telesa. No ja, vsaj tiste, ki imajo tudi kaj mesa, ne samo kosti.

Kot navadne smrtnice morajo v svojem prenatrpanem urniku najti čas tako za aerobno vadbo kot tudi anaerobne vaje, to so vaje z lastno težo in utežmi. In seveda skrbeti tudi za pravilno prehrano.

Vam že znana manekenka Sarah Kuhar Pucko se tega zelo dobro zaveda. Organizacijo vadbe v fitnesu in skrb za uravnoteženo prehrano prepušča meni, saj želi najboljše rezultate v čim bolj optimalnem času.

Kako poteka trening?

Za Sarah sva tako sestavili program vadbe, ki vsebuje vse potrebne elemente za celovit razvoj telesa.

Trening začneva z obveznim ogrevanjem in aktivacijo stabilizatorjev – globokih mišic, ki ji med treningom učinkovito nudijo potrebno oporo, sama izvedba vaj pa je tako še bolj varna in maksimalno učinkovita.

Trening stopnjujeva z intenzivnejšimi vajami za večje mišične skupine, pri čemer sva vedno pozorni, da zajameva celotno telo. Posebno pozornost polagava tudi na to, da se mišični tonus ne poveča pretirano, saj ta med manekenkami seveda ni zaželen. Poleg vadbe v fitnesu Sarah obiskuje tudi redne treninge kikboksa in boksa, kjer želi v prihodnosti tudi tekmovati.

Seveda se zelo velik del Sarahinega uspeha skriva v prehrani.

Njen jedilnik sva sestavili tako, da sta količina in vrsta hrane prilagojeni aktivnostim kot tudi trenutnim željam in ciljem.

Najpomembnejše je, da ima vedno dovolj energije za vse izzive, ki jih prinaša njen način življenja.

Barbara Novak, profesionalna osebna trenerka z ameriško licenco AFPAA, foto TopFit Planet