Nasveti za vadbo za vitek pas

Nasveti za vadbo za vitek pas (foto: Profimedia) Profimedia
19. 5. 2019

Vse tiste vaje oziroma naprave s televizije vam ne bodo prinesle želenega vitkega pasu, kaj šele »six-packa«. S čim pa vam bo to uspelo?

V nadaljevanju pa še nekaj nasvetov:

Hoja

Pri hoji sodelujejo vse trebušne mišice. Zato poskrbite za to, da boste med hojo zamahovali z rokami in krčili prepono, hkrati pa ohranjali hitrost. Ko se bo vaše telo navadilo na vsakodnevno hojo, si je ne boste želeli več izpuščati. Za doseg aerobnega učinka vsak dan hodite po vsaj 30 minut in pijte dovolj vode.

Trening z utežmi

Trening z utežmi ne pospešuje le metabolizma, temveč tudi krepi kosti. Okrepljene mišice pa bodo z leti čudežno vplivale tudi na vašo raven energije in pozitivno samopodobo.

Joga in pilates

Joga je prav tako učinkovita pri krepitvi celotnega telesa, še posebej trebušnih mišic in hrbta. Izjemno izboljšuje držo, zato boste videti višji in vitkejši. Tudi pilates predstavlja odlično alternativo, najpomembneje pa je, da najdete aktivnost, v kateri uživate. To bo posledično pripomoglo k temu, da jo boste redno izvajali.

Najpomembnejša stvar, ki jo morate storiti, pa je ...

Mentalno se pripravite.

Za beleženje uspeha nikar vsak dan ne uporabite tehtnice. Če telovadite z utežmi, se boste morda za par kilogramov zredili, hkrati pa boste v pasu izgubili par centimetrov. 

Za primerjavo pa uporabite še par kavbojk, ki si jih želite spet nositi, oziroma par, ki ga nosite trenutno. Po nekaj tednih boste opazili spremembo, s čimer bo rasla tudi vaša samozavest.

Hodite karseda vzravnano, za boljšo držo pa vsak dan raztezajte hrbet in noge. Med vožnjo v službo sedite naravnost, vzvratno ogledalo pa nastavite tako, da boste lahko opazili, če se boste med vožnjo sključili.

Med sedenjem za mizo bodite pozorni, da se ramena ne bodo sključila naprej. S pomočjo tovrstnih navad boste takoj videti za kakšno številko vitkejši.

Tudi genetiko je treba omeniti

Vsi smo že srečali kakšnega posameznika z »dobrimi geni« in se spraševali, če se zaveda, kakšno srečo ima. Verjetno se ne, pa kaj potem. To moramo vzeti kot nekaj, kar krepi naš karakter. Če za odvečno maščobo v predelu trebuha krivite prednike, nikar ne obupajte. Samo malce bolj se boste morali potruditi kot drugi.

Z vadbo z utežmi, s kardio vajami, z zdravo, uravnoteženo dieto in dodatnimi aktivnostmi si še vedno lahko izklešete vitkejšo postavo. Morda pristop ni ravno inovativen, a vedno deluje.

Ne bo lahko, je pa v resnici zelo preprosto. V času, ko ljudem niti hiše ni treba zapustiti, da bi si privoščili zrezek na žaru, je precej mamljivo zapraviti par evrov za hitro rešitev. Človeška anatomija pa se po drugi strani skozi zgodovino ni preveč spremenila. Če boste torej privzeli prave delovne navade in se jih držali vsak dan, boste dosegli svoje najboljše rezultate.

Preizkusite: 5-minutni kardio trening za trebušne mišice (video)