Sezona potenja je odprta

Fitnes izziv (foto: Aleksander Štokelj) Aleksander Štokelj
21. 12. 2007

Finalisti akcije so se pred zaslišanjem strokovne komisije v popolnoma novem fitnes centru FIT&FUN prvič in zadnjič postavili za gasilsko fotografijo. Od vseh prisotnih so le štirje dobili priložnost za sodelovanje v akciji.

Prijavljene kandidate je kot vsako leto gnala želja po spremembi življenja. Naša komisija kar ni mogla nehati poudarjati, da lep videz še zdaleč ne pomeni zgolj nekaj ur obiskovanja fitnesa tedensko.

Si boste pripravljali hrano, tudi do šest obrokov na dan, vstajali zgodaj zjutraj, in če se ne boste mogli pripeljati na seanso vodene vadbe, opravili to kar doma, sami? Imate toliko samodiscipline, da ste zmožni nedeljski kuhinji vaše tašče, kaj šele mame, reči kategorični NE? Tudi če vas bo milo pogledala in izdavila, da je pripravila nekaj posebnega le za vas? Je vaša družina pripravljena na to, da boste pol leta preživljali več časa sami s sabo kot z njimi? Vaša žena sploh ve, na kaj vas je prijavila? Večkrat smo podvomili o tem.

Dejstvo ostaja: toliko odrekanja in discipline, kot ju bodo naši vaditelji oz. inštruktorji fitnesa zahtevali od izbranih kandidatov, vam še v življenju ni bilo treba prestati. To pa zato, ker spremembe preprosto ne pridejo čez noč. Nikakor jih ni mogoče doseči brez trdne in neomajne volje ter zapriseženosti enemu samemu cilju – popolni spremembi ne samo videza, ampak tudi načina prehranjevanja in življenjskega sloga. Izbrane kandidate bomo razvrstili v tri skupine: tisti, ki bodo pridobivali telesno težo, tisti, ki jo bodo zgubljali, in tisti, ki bodo zmanjšali odstotek telesne maščobe. Njihov napredek bomo dokumentirali in predstavili na teh straneh.

Osmoljencem letošnje akcije pravzaprav ni treba točiti krokodiljih solz. Potrudili se bomo, da vam bomo skozi vse mesece trajanja akcije podrobno predstavili trening in prehrano, ki jima bodo podvrženi 'veliki' štirje. Tako je odločitev glede tega, ali boste kaj postorili glede svojega življenja, ponovno pristala v vaših rokah. Sprejmite jo in dokažite sebi, da zmorete. Vsi VI ste izbranci!

Vladimir Brek

''Pričakujem obnovitev forme iz mladih let. Želim spremeniti svoj življenjski slog. ''

Starost: 61

Poklic: zobozdravnik

Sprehodi, kolesarjenje in uživanje v hrani. No, vsaj zadnji konjiček bo treba čim bolj humano 'fentati', odreti, narezati na tanke zrezke in pusto meso dnevno uživati.

Vili Vončina

''Želim si učinkovitega treninga in zdravih prehranjevalnih navad. ''

Starost: 25

Poklic: CNC-operater

Vili jo rad mahne v naravo na kolesu ali pa teče, med njegove preostale aktivnosti pa sodijo še vožnja z motorjem, modelarstvo in risanje. Zdaj bo lahko s svojim znojem slikal akvarele.

Simon Krušec

''Čas je, da storim nekaj zase. Želim izgubiti odvečne kilograme. ''

Starost: 30

Poklic: komercialist na terenu

Oče dveh otrok se v prostem času posveča predvsem njima. Skupaj se potepajo, igrajo in nagajajo mamici. Pa je kaj huda?

Iztok Apačnik

''Rad bi oblikoval svoje telo tako, da bo v sorazmerju s telesno višino. ''

Starost: 22

Poklic: študent

Preizkusil se je že na maratonu, ki ga je odtekel z izvrstnim rezultatom. Zdaj nekaj časa ne bo tekel. Bo 'papcal', 'kvihtal' in se sploh spreminjal v dedca od fare.

foto: Aleksander Štokelj

Značke: fitnes izziv