To je recept, s katerim Cameron Diaz ohranja svojo fantastično fit postavo (5 preprostih nasvetov, ki jih boste želeli upoštevati)

To je recept, s katerim Cameron Diaz ohranja svojo fantastično fit postavo (5 preprostih nasvetov, ki jih boste želeli upoštevati) (foto: profimedia) profimedia
17. 8. 2022

Od nekdaj postavna igralka Cameron Diaz ima nekoliko drugačen pristop – in zveni zanimivo.

Cameron Diaz bo konec avgusta dopolnila 50 let in ostaja v top formi. Kako ji to uspeva?

Starost je zanjo le številka, pravi ...

Profimedia
»Na staranje glejte tako: staranje je blagoslov in privilegij in če temelje za zdravo življenje gradite že v mladosti, so lahko vaša poznejša leta ena najboljših let vašega življenja.«

Hkrati poudarja tudi, da pri tem ne gre za ohranjanje mladostnega videza ali za zunanji izgled – temveč to, kako se počutimo.

Ali, kot je povedala v oddaji OWN, s staranjem postajamo srečnejši.

»Resnično lahko rečem, da se počutim boljše in močnejše in bolj sposobno zdaj, kot sem se pri dvajsetih, ker sem v zadnjih 15 letih bolje skrbela zase.«

Profimedia

»… praznujmo in živimo aktivno življenje, prenehajmo se kaznovati, ker ne izgledamo na določen način, namesto tega se najprej osredotočimo na notranjost,« je povedala za revijo Marie Claire.

Tako bomo namreč sijali tudi navzven.

Vse to seveda zahteva precej dela in discipline – prehrana pa pri tem igra pomembno vlogo.

5 načinov, kako živeti dlje in boljše

Cameron Diaz pravi tako:

  • Prehrana je zelo pomembna.
  • Gibanje.
  • Spanje.
  • Meditacija.
  • Smeh.

5-minutni kardio trening!

V pogovoru v oddaji OWN je Cameron Diaz povedala, da je ena od njenih skrivnosti kardio, a v telovadnici poprime tudi za uteži. Kardio iz preprostega razloga: srce je najpomembnejša mišica v našem telesu. Vendar pravi, da je pomembno tudi, kakšen kardio trening izbereš.

Sama ima posebno rutino, ki – očitno – deluje in to je 5-minutni intervalni kardio trening. Zelo intenziven trening.

To je 5 minut, ko moraš biti pripravljen dati vse od sebe. Intervali trajajo minuto: minuto tečeš ali kolesariš na vso moč, nato za minuto upočasniš tempo in se umiriš … In tako ponavljaš, dokler ne dosežeš 5 minut.

To je dobro za krepitev srca, pravi, pa tudi telo pokuri več, kot bi sicer, če bi denimo tekli eno uro skupaj, a ves čas v istem tempu.

Profimedia
Seveda Cameron tudi na splošno živi zelo aktivno življenje, redno vključuje meditacijo, v fitnesu poprime tudi za uteži in pazi pri prehrani (kar ne pomeni, da je prikrajšana za karkoli, še posebej, ko gre za ogljikove hidrate).

Ogljikovi hidrati niso sovražnik

Ogljikovi hidrati so gorivo in poskrbijo za energijo, zato jih Cameron vedno vključuje v svoj jedilnik. Pravzaprav pravi, da jih noro obožuje.

Cameron jé tako rekoč vse. Krožnik ima rada barvit. Vključuje tudi različna semena (sončnična, lanena …) in obožuje tudi sadje.

Katera pa je njena največja pregreha: ocvrt piščanec.

Pomembna je tudi ustrezna hidracija, pravi. »Vsak večer, preden se odpravim spat, napolnim steklenico za vodo in jo postavim v kopalnici na pult. In jo takoj, ko si umijem zobe, popijem.«

In ko smo že pri spancu …

Cameron zelo resno jemlje tudi spanec. Spalnica je namenjena samo spanju. No, in še eni stvari, pravi …

A nikoli ničesar ne prinaša v posteljo, postelja ni razmetana, na nočni omarici nima milijon stvari, okoli postelje ni kablov in polnilcev, računalnika in telefona …

Ko pride v spalnico, se uleže, položi glavo na blazino in zaspi.

Vse je izbira

Pazite se sladkorja, obstaja še veliko drugih stvari, ki jih lahko jeste!

Težko je reči ne 'drogi', s katero si zasvojen, še posebej, če je to način soočanja s stresom in s situacijami, s katerimi se v resnici ne želiš soočiti.

Na tem mestu se moraš vprašati, »zakaj se ne želim soočiti s tem?« Razlog se pogosto skriva znotraj nas.

Dodaja pa še, dejstvo je, da sladkor preprosto ni dober za nas. In obstaja veliko drugih živil.

Profimedia

»Če jeste sladkor, ne jejte rafiniranega sladkorja, ne pijte le sokov, pojejte kos sadja, uporabite med. Lahko se na vsake toliko pregrešite, a sladkorja ne uporabljajte kot sredstvo za soočanje s stresom, pregreho si privoščite takrat, ko je v resnici ne potrebujete. Veliko ljudi poseže po sladkorju, ker mislijo, da ga potrebujejo, potem pa se ne morejo ustaviti.«

Disciplina

Vse to pa ne bi bilo mogoče, če ne bi bilo discipline.

Njeno delo se začne v nedeljo, ko pripravlja obroke za čez teden.

»V nedeljo me boste ponavadi našli v kuhinji, ko pripravljam hrano za čez teden. Ta čas je zame zelo pomemben. To je čas, ki naredi teden uspešen.«

Na koncu velja omeniti še, da Cameron Diaz na telovadnico nikoli ne gleda kot breme, namesto tega uživa v vsem, kar je povezano s fitnesom.

In še nekaj dodaja: ne pozabite na smeh. Najdite stvari, ki vas nasmejijo, nasmejte se samim sebi …
Poglejte si še:
Ali pa:
Se spomnite Amy iz serije Veliki pokovci (The Big Bang Theory)? Tako izgleda danes!
Profimedia