Samo TE 3 vaje potrebujete, da se doma spravite v boljšo formo - top vaje za roke, trebuh, zadnjico in noge (VIDEO)

Samo TE 3 vaje potrebujete, da se doma spravite v boljšo formo - top vaje za roke, trebuh, zadnjico in noge (VIDEO) (foto: Profimedia) Profimedia
2. 11. 2022

Tu je nova vadba! Tri vaje, s katerimi trenirate celo telo in po mnenju osebnega trenerja je to odličen začetek, da se spravite v top formo. Dobra stran: trenirate lahko tudi doma. Zgrabite uteži in gremo!

Pomembno pri vadbi z utežmi: težo vedno prilagodite svoji telesni pripravljenosti ali vajo izvajajte brez uteži. Nimate uteži? Uporabite karkoli, tudi plastenki vode. Ali karkoli drugega, kar vam je na voljo doma.

Naredite tri kroge in 10 ponovitev vsake vaje. 

1. Potisk na tleh

Okrepili boste: triceps, ramena, trebušne mišice. 

Usedite se na tla in v vsako roko primite utež. Roke v komolcih upognite za 45 stopinj, nadlakti so na tleh, komolci ob telesu. Eksplozivno dvignite uteži navpično navzgor, nato jih počasi in kontrolirano spet spustite. 

Preverite tudi: Po mnenju trenerja je TA vaja za trebušne mišice učinkovitejša od vaje deska (VIDEO)

2. RDL na eni nogi

Okrepili boste: mišice zadnjice, zadnje stegenske mišice, hrbet. Med izvajanje vključujete tudi ramena in roke.

Stojite vzravnano. Z desno nogo stopite nazaj in jo rahlo pokrčite. Tal se dotikajo samo prsti. Leva noga je vzravnana in nosi težo telesa. Utež primite z desno roko. Dlan je obrnjena proti telesu. Leva roka je ob telesu. Utež spustite k sprednji nogi, tako da zgornji del telesa spustite k tlom. 

3. Počep ob steni + dvig

Okrepili boste: mišice zadnjice, mišice nog in trebušne mišice. 

Primite uteži in se postavite pred steno. Proti steni ste obrnjeni s hrbtom. Stopala so v širini ramen. S hrbtom se naslonite na steno in rahlo pokrčite kolena. Uteži držite ob telesu. Spustite se tako globoko, da ste v položaju počepa. In se spet dvignite navzgor. 

Druga različica: vajo lahko izvajate s pomočjo valjčka, kot je prikazano v videu.

Opomba: če z redno vadbo šele začenjate, ste po poškodbi, po porodu ali so prisotne kakršnekoli druge zdravstvene težave, se pred začetkom posvetujte s strokovnjakom. 

Preverite tudi: Skrivnost izgubljanja maščobe na trebuhu

Kliknite tudi na Aktivni podkast, kjer boste našli odlične nasvete, motivacijo in inspiracijo!