To se zgodi, če 2 tedna vsak dan izvajate vojaške poskoke (rezultatu se ne boste mogli načuditi)

To se zgodi, če 2 tedna vsak dan izvajate vojaške poskoke (rezultatu se ne boste mogli načuditi) (foto: profimedia) profimedia
8. 2. 2019

Če bi si vsak dan vzeli čas za nekaj vojaških poskokov, bi izkusili ...

Začnimo na začetku in poglejmo, kako pravilno izvedemo vojaški poskok: 

  • Začnite v stoječem položaju. Sklonite se, postavite dlani na tla in sonožno odksočite v položaj za skleco. 

  • Naredite eno pravilno skleco (lahko tudi žensko).

  • Sonožno skočite med dlani in ponovno skočite navzgor. 

sklece

Sedaj pa k preizkusu. Kaj bi se zgodilo, če bi dva tedna vsak dan naredili vsaj 10 vojaških poskokov? 

Izkusili bi izboljšanje v športnem nastopu in počutju. Natančneje: 

Izboljšal bi se rezultat vaše najljubše aktivnosti

Vojaški poskoki delujejo na celotno telo, torej na vse mišice. Pozitivno vplivajo tudi na pljuča in dihanje, zato ne boste odnehali, ker bi bili preveč zadihani. 

Vse to vam pomaga napredovati pri katerikoli aktivnosti, saj boste z okrepljenimi mišicami in boljšim predihavanjem tudi hitrejši in močnejši. Pred preizkusom se izmerite v svoji najljubši aktivnosti in nato ponovno po opravljenem izzivu. Skoraj zagotovo boste pozitivno presenečeni. 

Več energije 

Gibanje (tudi vojaški poskoki) sprosti endorfine, ki poskrbijo za dvig energije. Zato morda ne boste potrebovali dodatne skodelice kave, imamo pa še eno dobro novico: val energije ne bo upadel, kot potem, ko pojeste nekaj sladkega. Dobro se boste poččutili še dolgo potem. 

Zato s preizkusom lahko pozabite na dni, ko bi najraje ostali v postelji in se komaj prebijete do večera. Verjetno boste bolj aktivno izkoristili tudi prosti čas. 

Postalo bo lažje

Vojaških poskokov ne boste več sovražili in se jim upirali na skupinskih vadbah, morda jih boste celo raje vključili v treninge. Vseeno pa bodite pripravljeni tudi na dni, ko boste poskoke naredili s težavo in težje kot včeraj. 

Zakaj takšna nihanja? Vaše telo se privaja na vsakdanji napor, še posebej če ste do sedaj trenirali dvakrat tedensko. Napredek pa je odvisen tudi od vsakdanjih navad, kot je spanje. Zato uredite spalni ritem za boljše rezultate. 

Bolj boste samozavestni

Čeprav ne boste shujšali, boste opazili boljšo fizično pripravljenost in postali bolj samozavestni. Če podaljšate izziv, boste razliko opazili tudi v ogledalu. 

Disciplina in vztrajnost bosta poskrbeli za mentalno stabilnost in boljšo samopodobo. Ko boste vzpostavili boljši odnos s sabo, boste opazili izboljšanje tudi v odnosih z bližnjimi. 

Preverite tudi: