3 preproste vaje za čvrste prsi

Sklece - vaja za čvrste prsi (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
14. 5. 2014

Kako naj poteka vadba za prsi? Predstavljamo 3 čisto preproste vaje, ki jih lahko opravite kar doma.

1. Sklece

Najosnovnejša vaja za krepitev prsnih mišic so sklece. Pazite predvsem na to, da boste imeli hrbet poravnan in da ga ne boste spuščali prenizko oziroma da ga ne boste dvigovali ter delali grbe. Poleg tega morate imeti med dviganjem in spuščanjem tudi čvrsto napet trebuh.

Roke postavite širše od ramen, saj tako bolj obremenite prsne mišice (če ne bolj delajo mišice na rokah). Začetnice naj jih delajo na kolenih s prekrižanimi stopali, dvignjenimi od tal.

Pazite na dihanje: ko se vzdigujete, izdihnite na vrhu, ko se spuščate, vdihnite. Naredite sedem do deset ponovitev, lahko več serij.

2. Stiskanje žoge ali dlani

Usedite se po turško ali pa stojte z nogama v širini bokov ter pazite, da bo vaš hrbet raven. V roke, ki naj bodo v višini prsi, primite žogo, veliko kot nogometna ali odbojkarska žoga, potem pa jo stiskajte z dlanmi.

Pazite, da bodo komolci dvignjeni visoko, v višini ramen.

Med izvajanjem te vaje poskušajte začutiti prsne mišice. Če nimate žoge, lahko preprosto pred prsmi sklenete dlani in jih potiskate drugo proti drugi. Pomembno je, da se osredotočite na prsne mišice.

3. Dvigovanje uteži (lahko tudi plastenke z vodo ali konzerve)

Ulezite se na klop, kavč ali posteljo, tako da boste imeli noge na tleh. V vsako roko vzemite utež in roki iztegnite v stran. Nato ju stegnjeni dvignite nad prsni koš proti stropu, da se na sredini srečata. Ob dvigu zajemite sapo in izdihnite na vrhu ter vdihnite ob spustu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri