3 vaje za lepo zadnjico

3 vaje za lepo zadnjico (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
30. 5. 2016

3 preproste vaje, s katerimi boste izklesali zadnjico, kakršno imajo športnice. Vključite jih v običajno dnevno vadbo ali še bolje - kombinirajte jih s kardio treningom.

Trening izvajajte 3-krat na teden. Naredite tri serije po 12 do 15 ponovitev za vsako vajo.

Izmenični izpadni korak

Stojte s stopali, razmaknjenimi v širini ramen, roke so v predročenju. Z desno nogo naredite velik korak nazaj in se hkrati spustite v počep. Pazite, da se desno koleno ne bo dotaknilo tal in da levo koleno ne bo pogledalo čez prste stopala.

Izpadni

Ostanite v tem položaju dve sekundi, preden se vrnete v začetni položaj. Enako ponovite z drugo nogo.

Za večji učinek: nogo, s katero ste stopili nazaj, rahlo potiskajte gor in navzdol. Še bolj pa lahko vajo otežite, če v rokah držite uteži in vajo izvajate v hitrem tempu povezano.

Upogib v kolenu

Lezite na trebuh, roke položite pod brado. Noge v kolenu počasi upognite, dokler niso pod pravim kotom s podlago. Prekrižajte gležnje.

Med gibom navzgor močno stiskajte zadnjico, da boste čutili krčenje v zadnjih stegenskih mišicah. Položaj zadržite dve sekundi in se nadzorovano spustite v začetni položaj.

Vaja

Za večji učinek: pri zadnji ponovitvi v vsaki seriji zadržiš položaj tako dolgo, kolikor zmoreš.

Počep z žogo

Stojte vzravnano ob steni in se s spodnjim delom hrbta naslonite na veliko žogo. Roke iztegnite pred telo in se spustite tako nizko, da bodo stegna vzporedna s podlago, kolena pa ne bodo pogledala čez prste nog.

Počep

Med izvajanjem giba ves čas stiskajte zadnjico in pazite, da hrbtenico močno upirate v žogo.

Za večji učinek: med ponovitvami ne počivajte – držite ritem. Vajo lahko otežite tudi tako, da v počepu vztrajate nekaj sekund, preden se dvignete nazaj v začetni položaj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri