4 razlogi, zakaj pojdite še danes na sprehod

4 razlogi, zakaj pojdite še danes na sprehod (foto: Profimedia) Profimedia
12. 9. 2019 Promocijsko sporočilo

Hoja je ena izmed najpreprostejših aktivnosti, s katero boste poskrbeli za svoje zdravje in dobro počutje, je prijetnejša alternativa teku, saj manj obremenjuje sklepe in je razmeroma nenaporna, pomaga pri odpravljanju vsakodnevnega stresa in poskrbi za dobro voljo. To pa še ni vse!

Hoja kot zmerna aerobna aktivnost lajša tudi bolečine v križu, krepi mišice, ki telo držijo v vzravnanem položaju in izboljšuje stabilnost hrbtenice. Hoja je preprosta, brezplačna dejavnost, ki jo lahko z lahkoto izvajate vsak dan. Pojdite npr. peš do službe ali do trgovine, če razdalje niso prevelike in zagotavljamo vam, da se boste takoj počutili bolje.

Tu pa je še nekaj razlogov, zaradi katerih naj hoja še danes postane del vašega vsakdana.

Razlog št. 1: pomaga pri izboljšanju razpoloženja

Hoja je izvrstna za sproščanje stresa. Med hojo se možgani dobesedno preplavijo s kisikom, poleg tega pa se v telesu začnejo sproščati endorfini, hormoni dobrega počutja, ki pozitivno vplivajo na razpoloženje in pomagajo ohranjati mirno kri v stresnih okoliščinah.

Razlog št. 2: krepi imunski sistem

Telesna neaktivnost slabi imunski sistem. Pri zmerno aktivni hoji pa se število obrambnih celic v telesu močno poveča, kar pomeni, da se telo lažje in učinkoviteje bojuje proti virusom in bakterijam. Ljudje, ki so telesno dejavni, imajo za kar 30 odstotkov učinkovitejši imunski sistem kot tisti, ki gibanju niso naklonjeni. Še en razlog več, da začnete s hojo še danes!

Razlog št. 3: izboljša telesno zmogljivost

Redna hoja primerne intenzivnosti ima zares številne pozitivne učinke. Tako se, zaradi povečane zmožnosti sprejemanja kisika v telesu izboljša tudi delovna storilnost. Tisti, ki redno hodijo postanejo bolj vzdržljivi, tako telesno kot tudi miselno, in laže obvladujejo stres.

Razlog št. 4: pomaga pri nadziranju telesne teže

Hoja je v kombinaciji z zdravo in uravnoteženo prehrano ključ do ohranjanja zdrave telesne teže. Z dolgotrajnejšo in primerno intenzivno hojo obremenimo naše telo toliko, da lahko razgrajuje lastne maščobne zaloge.

Hoja ne zahteva nakupa drage športne opreme in je primerna za vsak letni čas. Hodite lahko kjerkoli in kadarkoli. Je idealen šport za vsako starost in za vsako stopnjo telesne pripravljenosti. Vse, kar potrebujete, je želja po gibanju in nekaj dobre volje. Hoja pomeni dobro novico tudi za vse tiste, ki trpite zaradi preobremenitev sklepov, vezi in kit, ki jih prinaša npr. tekaška vadba.

Naj vas bolečina ne zaustavi!

Za vse, ki vas pestijo bolečine v hrbtu, sklepih in mišicah, naj vas le-te ne ustavijo, saj je na voljo Voltaren Emulgel, ki deluje na bolečino v sklepih in mišicah, prodre globoko v kožo in lahko lajša bolečine do 12 ur. Vsebuje nesteroidno protivnetno zdravilno učinkovino (NSAR) diklofenak. Za razliko od hladilnih gelov in grelnih blazinic, ki samo hladijo ali grejejo kožo, diklofenak lajša bolečino in zmanjšuje vnetje na izvoru bolečine. Diklofenak prodre globoko v kožo in neposredno deluje na prizadeto tkivo. V primerjavi z zdravilom Voltaren Emulgel 11,6 mg/g gel ima Voltaren Emulgel 23,2 mg/g gel dvojno količino zdravilne učinkovine dietilamonijevega diklofenakata in zaradi tega dvakrat močnejši učinek.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.