Kako izgubiti še zadnji nadležni kilogram?

Kako izgubiti še zadnji nadležni kilogram? (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
7. 9. 2012

Naši kandidati v akciji Hujšamo z Ego Slim & Vital so tik pred finišem. Ampak saj veste, kako je finiš vedno nekaj najtežjega, ko človeku že zmanjkuje moči in nima več motivacije ... Kako izgubiti še zadnji nadležni kilogram? Morda je le ena stvar, ki vas loči do idealne teže.

Ja, takrat je treba iztisniti iz sebe še tiste zadnje rezerve. In tako tudi naši kandidati ta zadnji teden še divje trenirajo in se držijo Tamarinega dietnega režima – naslednji teden je namreč na vrsti merjenje.

Pa poglejmo, kako se torej znebiti še tistih zadnjih dveh odvečnih kilogramov. 

Vino

Zlasti belo vino je polno sladkorja. Če vsak večer popijete kozarček ali dva, potem ste že v težavah. Torej, čas je, da si zvečer privoščite le kozarček jogurta.

Manj mastna hrana

Avtomatično mislimo, da je manj mastna hrana dobra za naše telo, a lahko vam povemo, da ji dodajo veliko soli in sladkorja, da malo popravijo njen okus. Torej, ponovno je v hrani skrit sladkor, ki nam ves čas stoji na poti do popolne postave.

Preveč sladkorja

Sladkor je sestavljen iz dveh molekul – glukoze in fruktoze. Preveč sladkorja v našem telesu dvigne raven krvne glukoze, kar pomeni, da mora telo izločiti več inzulina, da lahko 'nasprotuje' sladkorju.

In če se to prevečkrat dogaja, nas lahko preseneti diabetes tipa 2 in seveda REDIMO SE. Strokovnjaki priporočajo naravna sladila, kot so stevia, agava in med.

Energijske pijače

Ja, zdaj se že ponavljamo, a energijske pijače so polne sladkorja, dodatkov in umetnih snovi, ki nam hitro uničijo zdravo prehrano. Izberite raje pijače, ki so naravno sladkane in so pridelane iz svežega sadja in zelenjave.

Preveč bele kave

Podobno kot vino vas lahko pri izgubi zadnjih dveh kilogramov ovira bela kava ali celo kava s smetano. Tudi če imate na dan preveč kapučinov, si delate slabo uslugo. Če smetane in mastnega mleka ne pokurite, vam gre naravnost tja, kamor si ne želite – v stegna in zadnjico.

Sok

Ponovno poln sladkorja. Raje kot kozarec soka si privoščite svežo pomarančo ali jabolko.

Hitra zdrava hrana

Ali je hitra zdrava hrana res zdrava ali je to vse skupaj le komercialni trik?! No, strokovnjaki pravijo, da je lahko zdrava, lahko pa skriva tudi polno dodatkov, ki si jih sicer ne želimo na svojem jedilniku.

Žitarice za zajtrk

Seveda je pohvalno, da zjutraj jeste žitarice, a morate biti pazljivi pri izbiri. Večina jih skriva veliko sladkorja, zato so najboljša izbira naravni misliji, ki niso bili praženi na kakšnem olju ali sladkorju. Ne pozabite na odlične ovsene in druge kosmiče, ki jih mešajte z navadnimi jogurti.

In še nasvet Tamare Smonker, trenerke Lisinih kandidatov:

Za zadnja dva ali tri kilograme se je treba predvsem psihično pripraviti na veliko odrekanj in na disciplino. Včasih tudi cilji niso najbolj realni, ker telo samo pove, koliko kilogramov v resnici potrebuje. Lahko si v glavi zastavimo, da želimo izgubiti več, kot je to še zdravo.

Zato je dobro, da smo še vedno v zdravem razmerju predpisane teže in prisluhnemo svojemu telesu, s pravilnimi vajami in treningi pa ga ohranjamo v čim bolj funkcionalnem in vitalnem stanju.

Komentar Tamare Smonker tik pred koncem akcije:

"Dva kandidata sta že dosegla cilj, pri eni je to preprečila poškodba hrbta, dve pa se bližata cilju. Ena od kandidatk je dodala še tek, ena pa se počuti odlično, ker ji do zdaj še ni uspelo v tako kratkem času doseči takšnega rezultata, in je popolnoma ­zadovoljna s svojo težo in kondicijo, zato bo nadaljevala treninge v mojem Shapeboxing fitness studiu."

Iz Lise

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri