Ideja za izlet (tudi na deževen dan): Treking skozi tri jame

Ideja za izlet (tudi na deževen dan): Treking skozi tri jame (foto: Postojnska jama) Postojnska jama
10. 9. 2022

 Imamo odlično idejo - zanimiv lahek treking skozi Postojnsko, Črno in Pivko jamo vam bo vzel okoli tri ure, doživetje in tudi novo znanje pa vas bo napolnilo s pozitivno energijo vsaj za nekaj dni.

Med obema vojnama, ko je ozemlje Postojne pripadalo Italiji, so z umetnimi rovi povezali tri jame postojnskega jamskega sistema: Postojnsko, Črno in Pivko jamo.

Postojnska jama

Gradnja umetnih rovov je bila vojaški projekt in po neizpeljanem načrtu naj bi se predor iz Pivke jame nadaljeval v Planinsko jamo, katere izhod je ležal prav na italijansko-jugoslovanski meji. Umetni rov omogoča lahek prehod iz ene jame v drugo, kar je priložnost za spoznavanje veličine postojnskega jamskega sistema.

Postojnska jama

Treking Skozi tri jame traja 3 ure po lahki poti, začnete pa ga z vožnjo z jamskim vlakcem. Nadaljujete z ogledom Lepih jam in se podate skozi Bertarelijev rov, od koder vas bo pot vodila skozi Črno in Pivko jamo. Obisk se nadaljuje v Postojnski jami z ogledom znamenitega Briljanta in akvarija do Koncertne dvorane.  

Postojnska jama

Ob povratku vas čaka še del vznemirljive vožnje z legendarnim vlakcem. Ogled poteka v manjši skupini (od 3 do 30 oseb) z vodnikom. Vodenje je v angleščini in slovenščini. Zbirno mesto je pred vhodom v jamo, posebna oprema pa ni potrebna. Skozi leto je ogled možen po predhodnem dogovoru. Karte lahko kupite na strani Postojnske jame.

Še več idej za izlete: