Vse nas kdaj pa kdaj napade želja po sladkem. Največkrat kar takoj po kosilu. Bodite pripravljeni in si brez slabe vesti privoščite to.
V zmernih količinah seveda.
Sveže sadje: če ste doma, prigrizek popestrite s stopljeno temno čokolado. Ali pa si pripravite kar skledico mešanega sadja.
Grški jogurt: če se vam zdi sam jogurt dolgočasen, mu primešajte sveže sadje. Če je čas za malico, pa še ovsene ali kvinojine kosmiče.
Topel napitek: topel čaj bo odvrnil misli od sladice po obroku.
Temna čokolada: če ste zvesti čokoladi, jo zamenjajte za temno. Temna čokolada, ki vsebuje najmanj 70 % kakava, ni le okusna, ampak tudi polna antioksidantov. Vendar vseeno pazite na količino.
Sadje in kikirikijevo maslo: odlična kombinacija je jabolko s kikirikijevim maslom. Tako boste zadovoljili potrebo po sladkem in hrustljavem prigrizku.
Skuta: ko lakota nikakor ne preneha, posezite po skuti. Pa tudi po sirotki, tekočem stranskem proizvodu, ki nastane pri pridelavi sira in jogurta.
Bananin sladoled: bananin sladoled si pripravite kar sami, in sicer iz zamrznjenih banan, ki jim dodate še drugo sadje po okusu.
Olive: značilne so predvsem v sredozemski prehrani v obliki oljčnega olja. In so odlične tudi kot prigrizek.
Dateljni: namesto sladkarij vzemite datelj ali dva. Lahko jih narežete in zmešate skupaj z nekaj oreščki.
Humus z zelenjavo: okusen mediteranski prigrizek, pripravljen s čičerko, česnom in olivnim oljem dopolnite z zelenjavo, da povečate vnos hranil v prehrano.
Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del