PARADIŽNIKOVA SOLATA
S sadjem in kozjim sirom.
Za 4 osebe potrebujete:
• 2 žlici pinjol
• morsko sol
• 600 g mešanih paradižnikov
• 2 zreli breskvi
• ½ melone
• 4 žlice limonovega soka
• 1–2 žlički čilijevih kosmičev
• 4 žlice olivnega olja
• 150 g kozjega sira (zvitek)
• po 3–4 stebla mete in rdeče bazilike
Priprava
1. Pinjole zlatorjavo popražite v teflonski ponvi brez dodatka maščobe, jih lahno solite in postavite vstran. Oplaknite paradižnike in breskvi in jih otrite do suhega. Paradižnike zrežite na rezine, breskve pa ob koščici na krhlje. Meloni odstranite semena in jo zrežite na tanke krhlje.
2. Po večjem krožniku razporedite paradižnike, breskve in melone. Limonovemu soku primešajte krepak ščepec soli, čilijeve kosmiče in olivno olje. Porazdelite po solati, jo pokrijte in jo za približno 20 minut postavite v hladilnik.
3. Kozji sir nadrobite na koščke in ga potresite po solati. Oplaknite meto in baziliko, ju otresite do suhega, potrgajte lističe in jih grobo sesekljajte. Skupaj s pinjolami potresite po solati in jo postrezite.