SOLATA S KUSKUSOM
Fino: jagnjetina in veliko peteršilja.
Za 4 osebe potrebujete:
• po 2 žlici črnih poprovih zrn in koriandrovih semen
• 300 g jagnječjega stegna
• 2 čebuli
• 2 stroka česna
• 8 žlic olivnega olja
• 350 g kuskusa
• po 1 žličko mletega cimeta, paprike in kurkume
• 1 žličko kajenskega popra
• 500 ml juhe
• 30 g rozin
• sol in poper
• 7 žlic belega vinskega kisa
• po 200 g paradižnikov in kumare
• 2 šopka gladkega peteršilja
Priprava
1. Poprova in koriandrova zrna drobno strite v možnarju. Z mešanico natrite jagnjetino.
2. Olupite čebuli in česen ter jih zrežite na kocke. Popražite jih na 2 žlicah olja. Nato na njem 1 minuto dušite še kuskus, cimet, papriko, kurkumo in kajenski poper. Zalijte z juho ter na nizki temperaturi in v pokriti posodi vse skupaj dušite 15 minut. Dodajte rozine in počakajte, da se mešanica ohladi.
3. Meso približno 8 do 10 minut pecite na 2 žlicah olja. Na koncu ga začinite s soljo. Zmešajte 4 žlice olja, kis, sol in poper in polivko primešajte kuskusu. Paradižnike zrežite na kocke, kumaro pa na koščke. Peteršilj sesekljajte. Vse skupaj primešajte kuskusu. Meso zrežite na tanke rezine in jih postrezite s solato. Jed po želji še okrasite.