JEŠPRENOVA SOLATA
Sestavine:
• 250 g ješprenja
• 1 rdeča paprika
• 1 rumena paprika
• 1 rdeča čebula
• 1 kumara
• šop peteršilja
• sol in poper
• limeta
• 0,5 dl oljčnega olja
Priprava:
Ješprenj speremo pod tekočo vodo in ga 35 do 40 minut kuhamo v slani vodi. Odcedimo ga v cedilu in pustimo, da se ohladi.
Papriki operemo in narežemo na majhne kocke. Čebulo olupimo in narežemo na enako velike koščke. Kumarico ostrgamo, jo narežemo na četrtine in odrežemo sredinski del s koščicami (filiranje kumaric), nato pa jo narežemo na majhne koščke kot čebulo in papriki.
V posodi zmešamo kuhan in ohlajen ješprenj, koščke paprik, kumare in čebule, natrgamo ali nasekljamo nekaj lističev peteršilja, solimo in popramo ter prelijemo z oljčnim oljem in iztisnemo
Recepte pripravil Danilo – avtor bloga Easy recepti. Iz revije www.revija-liza.si