Prehranski svetovalec Niko Popović: Pri prehranjevanju klientov opažam 3 glavne napake (video)

Prehranski svetovalec Niko Popović: Pri prehranjevanju klientov opažam 3 glavne napake (video) (foto: profimedia) profimedia
26. 3. 2020

Prehranskega svetovalca smo povprašali, kako prehranjevanje obrniti v  bolj zdravo smer, kar je posebej sedaj zelo pomembno. 

Izkoristite čas, ko ste primorani ostati doma, tudi za razvijanje dobrih navad, ki vas bodo spremljale, ko se vse vrne nazaj v utečen ritem. Veliko lažje boste sprejemali dobre odločitve glede prehrane, če bodo te že usidrane v vašo podzavest. 

Začnite torej danes, ne jutri in ne v ponedeljek. Velja? 

Mi vam bomo pri tem pomagali z opažanji prehranskega strokovnjaka o tem, kaj največkrat počnemo narobe. Mogoče prepoznate tudi svojo šibkost, ki se je lahko takoj lotite. 

Prehranski svetovalec in farmacevt Niko Popović ima pri svetovanju poseben pristop, imenovan Precision Nutrition (od tu tudi njegov certifikat Precision Nutrition). Temelji na zdravih navadah, ki jih postopoma in zelo počasi uvaja v klientov jedilnik. Čeprav se zdi, da ne počne nič velikega, bi se začudili, kako drugačen je jedilnik čez 6 mesecev. 

Pri svojem delu opaža 3 glavne napake: 

  • jemo preveč procesirane hrane
  • zaužijemo premalo zelenjave
  • zaužijemo premalo beljakovin

Ob tem dodaja nekaj nasvetov, kako moramo jesti, ki jih izveste v videu. 

Kako pa lahko prehranjevanje obrnemo v bolj zdravo smer? Najprej se moramo vprašati, kaj sploh je prava smer. Potem pa ... Preverite v spodnjem videu. 

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri