Prehranski svetovalec Niko Popović o hujšanju: povečajte vnos sadja in zelenjave!

Prehranski svetovalec Niko Popović o hujšanju: povečajte vnos sadja in zelenjave! (foto: profimedia) profimedia
19. 3. 2020

Če ste se že kdaj lotili hujšanja, pa je bil proces neuspešen ali pa se spreminjanja jedilnika lotevate sedaj, vam bo prav prišel napotek strokovnjaka za prehrano. 

O zelenjavi in sadju je bilo že toliko napisanega, da ju skoraj vsi ljudje dojemamo kot del kakovostnega načina prehranjevanja. Mnoge epidemiološke raziskave so pokazale, da prehrana, ki temelji na zadostnem vnosu zelenjave in sadja, pomaga pri ohranjanju zdravja. To je posledica vsebnosti vitaminov, mineralov, fitokemikalij in prehranskih vlaknin v teh živilih.

Poleg tega pa je uživanje zelenjave in, do določene mere, tudi sadja, odličen način za doseganje ali ohranjanje željene telesne teže.

Zakaj?
 
Hujšanje ponavadi temelji na omejevanju količine hrane, ki jo zaužijemo. Posledica tega je lahko občutek lakote, ki oteži vztrajanje pri doseganju zastavljenih ciljev.
 
Namesto omejevanja vnosa hrane se lahko enostavno odločite, da boste povečali vnos zelenjave in sadja. To pogosto vodi do avtomatskega znižanja vnosa živil, ki so bolj kalorična, kar še posebej velja, če zelenjavo ali sadje zaužijemo pred “glavnim” delom obroka. Tovrsten način hujšanja je ponavadi s psihološkega vidika bolj vzdržen, saj nam prehranska vlaknina v zelenjavi in sadju pomaga doseči občutek sitosti.
 
Še nasvet: pri nakupovanju zelenjave in sadja skušajte v čim večji meri izbirati sezonsko, lokalno in raznobarvno.
 
Če ste prebrali celoten članek, je sedaj pravi trenutek, da razmislite, kako lahko že naslednji obrok naredite bolj zdrav. Že imate kakšno idejo?

Da boste tudi doma ostali fit, pa se prijavite na novice in vsak teden prejmite video treninge, prehranske nasvete in avtomatsko sodelovanje v nagradni igri.

Če želite, da Niko Popović svetuje tudi vam, preverite njegovo posebno ponudbo z garancijo!

Niko Popović sicer nudi individualno svetovanje tistim, ki bi radi v kontaktu ena na ena povsem spremenili svoje navade in se začeli zdravo prehranjevati. 

Za bralce našega portala pa je pripravil posebno ponudbo.

Hujšanje z garancijo - plačilo le ob izgubi vsaj 3 kg telesne teže in osvojenemu znanju, kako nadaljevati to željene teže:

  • 2-mesečno individualno svetovanje, prilagojeno posamezniku glede na trenutne prehranske navade: 149 € (74,5 € na mesec)

  • 2-mesečno individualno svetovanje po programu Zdravih navad: 99 € (49,5 € na mesec)

  • 2-mesečno skupinsko svetovanje po programu Zdravih navad (če sočasno začenja dovolj kandidatov): 49 € (24,5 € na mesec)

Prijave zbira na: niko@zdravenavade.si 

Prispevek pripravil: Niko Popović 

Niko Popović

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri