4 top nasveti za aktivno in zdravo preživljanje dopusta

Ne glede na to, kje se boste v času poletnih počitnic nahajali, je zelo pomembno, da boste v tem času dovolj aktivni in da boste poskrbeli tudi za svoje zdravje.

4 top nasveti za aktivno in zdravo preživljanje dopusta

Poletja se večina veseli tudi zato, ker je to čas daljših dopustov. Nekateri ga v dobri družbi preživijo kar doma ali v okolici svojega doma, spet drugi odidejo na krajše izlete, tretji pa se za dlje časa odpravijo tudi v daljne kraje.

Aktivno in zdravo preživljanje dopusta, prostega časa oziroma počitnic v prvi vrsti omogoča, da se odlično počutimo. 

V nadaljevanju nudimo 4 izjemno koristne nasvete, kako lahko čim bolj zdravo in aktivno preživimo svoj dopust

 1. Za vsak dan posebej si naredite načrt v pisni obliki


  Splošno pravilo, da nam nekaj povsem uspe, je tudi to, da si že pred pričetkom zastavimo cilje ter jih umestimo v načrt. To naredite tudi za svoj dopust. Ne glede na to, kako dolg bo, si za vsak dan posebej določite, kaj boste počeli.

  Napišite s katero športno aktivnostjo se boste ukvarjali, približno koliko časa itd. V načrt, ki ga napišite kar na roko, vstavite še jedilnik, ki ga poskusite sestaviti sami. Če nimate idej, katera živila je najbolje uživati za določen del dneva v poletnem času, si lahko pomagate s spletom, kjer boste našli odlične ideje.

 2.   Omislite si nov konjiček


  V času dopusta se pričnite ukvarjati s povsem novim hobijem. Morda s čim takim, kar si močno želite početi že od mladosti naprej, pa zato niste prav nikoli našli primernega časa oziroma ste imeli cel kup izgovorov.

  Morda si želite že dlje časa ustvariti posebno domačo negovalno kremo ali pa si želite ustvariti sladico, ki je do sedaj še niste zaužili prav nikjer. Poletni dopust je čas tudi za inovacije, ki jih boste morda spretno izkoristili sebi v prid, ko se vrnete z dopusta.

  Morda je čas, da pričnete tudi z novo športno dejavnostjo. Vas mika tek ali pa kolesarjenje? Mogoče bi se radi naučili igrati kak poseben inštrument. Naj vas pri tem nekoliko spodbudimo. Raziskave so pokazale, da če neko novo stvar vadimo vsak dan po 45 minut in to 21 zapored, že osvojimo osnove prvine.

 3. Veliko se družite, igrajte se in se pogovarjajte z otroci in starejšimi


  Morda se niti ne zavedate prav dobro, kako veliko vaša prisotnost pomeni vašim otrokom. Tega vam sicer ne bodo vedno pokazali, zavedati pa se morate, da je zanje to neprecenljivo. Enako velja za starejše osebe, sploh če so osamljene.

  Otroke vsak dan peljite na poseben kraj, jim pokažite kaj novega, jih naučite nove pesmi itd. Vseskozi se z njimi pogovarjajte. S seboj ne pozabite vzeti osamljenih starejših ljudi, ki vam bodo še kako zelo hvaležni.

 4. Preuredite svoj vrt in teraso


  Med letom verjetno nimate prav dosti časa, da bi preurejali svoj vrt in zato poskrbite le za najnujnejša opravila, kot sta košnja in zalivanje.

  Poletni čas pa je odlična priložnost, da polepšate svoj vrt, na njem morda postavite novo ograjo, na teraso pa privlačno sedežno garnituro. Ko bo stvar končana, na vrtu priredite piknik, nanj povabite vso sosesko in vse svoje bližje. Zabavajte se do zgodnjih jutranjih ur in poskusite pozabiti na vse skrbi.

PARTNER PROJEKTA

Moja diagnoza

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri