5 trikov, kako v novem letu prelisičiti stres

Stres je žal postal del našega življenja in na trenutke se mu res z veliko težavo izognemo. Od njega lahko postanemo tudi odvisni. Preberite si, kako se mu lahko izognemo in kako ga lahko prelisičimo.

5 trikov, kako v novem letu prelisičiti stres - Foto: Shutterstock.com

Vaše življenje se bo nato spremenilo bistveno na bolje. Po svetu ne boste hodili več utesnjenih misli. Zdelo se vam bo, kot da ste se osvobodili od nečesa, kar vam je včasih malodane jemalo dih. Pa si poglejmo najbolj učinkovite načine.

 1. Aromaterapija osvobaja vaše telo in duha

  Pri sebi imejte vedno vlažilec zraka. Dodajte mu primerno eterično olje. Priporočamo vam sivkino ali eterično olje kamilice. Ti dve vrsti eteričnih olj delujeta namreč najbolj pomirjevalno. Z njima zapolnite prav ves prostor, v katerem se nahajate v času največjega možnega stresa in tudi na sploh. Prav kmalu se vam bo zdelo, da je stres že nekaj kilometrov stran od vas. In le glejte, da ga ne boste prav nič pogrešali in niti za trenutek ne pomislite, da je nekaj narobe, ker se počutite tako osvobojene, sproščene in močne.

 2. Masaža odžene stres in druge neprijetnosti

  Vse več ljudi se odloča za številne masaže, ki lahko odženejo številne neprijetne bolečine, ki so posledice naših vsakdanjih opravil. Obstajajo pa prav posebne masaže, ki poskrbijo za to, da od vas v največji meri odženejo tudi stres. Tako masažo lahko na sebi izvajate kar sami, na vsake toliko časa pa je dobro, da to delo zaupate še večjim mojstrom masaž.

 3. Topla kopel za 0 % stresa

  Včasih lahko že zelo enostavno dejanje pripomore k temu, da iz svojega življenja popolnoma preženete stres. Vam zaupamo eno od teh? To je priprava tople kopeli, v kateri lahko preživite poljubno dolgo časa. Ko boste ležali v taki kopeli, bodo vaše zategnjene mišice povsem popustile. Razširile se vam bodo žile, kri bo preplavila celo vaše telo, znižal se vam bo pritisk, telo se bo popolnoma umirilo. Vaša doza stresa v taki situaciji bo 0 %.

 4. Topli napitki so zakon

  Številne raziskave kažejo na to, da počasno in umirjeno pitje primernega toplega napitka lahko izjemno pomirja. Priporočamo vam, da pijete kar zeleni čaj, ki se ponaša še z nešteto drugimi prednostmi.

 5. Sveže ležišče za odličen spanec in počutje

  Ste vedeli, da stres v zelo veliki meri lahko odženemo od sebe, če spimo oziroma počivamo na povsem svežem in očiščenem ležišču? Ko boste zjutraj vstali, najprej poskrbite za to, da boste zrahljali blazino na ležišču. Potem odprite okna na stežaj in primerno prezračite spalnico. Posteljo za počitek ali spanec si pripravite že kar zjutraj. Tako boste lahko zvečer brez skrbi samo padli na povsem sveže ležišče in nadvse mirno zaspali.

Torej: aromaterapija s sivko ali kamilico + antistresna masaža + topla kopel z mehurčki + topli napitki + sveže ležišče = 0 % stresa.

PARTNER PROJEKTA

Moja diagnoza